Bizness un ekonomika
2012. gada 29. maijs, 20:40

Rīgas Tehniskās universitātes komanda uzvar IBM biznesa konsultantu konkursā

Jauns.lv

Rīgas tehniskās universitātes (RTU) studentu komanda uzvarējusi 22 Baltijas komandu konkursā "IBM Business Run 2012", kur uzdevums dalībniekiem bija izstrādāt kompleksu informācijas tehnoloģiju (IT) un biznesa procesu uzlabošanas risinājumu izdomātai telekomunikāciju kompānijai, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja IT koncerna "IBM" meitas uzņēmuma "IBM Latvia" sabiedrisko attiecību konsultante Jeļena Gavrilova.

Paziņojumā medijiem teikts, ka par labāko atzīta komanda, kuru veidoja RTU studenti Ilzes Bukša, Pētera Rudzājs, Juris Bormanis un Uldis Karlovs-Karlovskis. Otro vietu konkursā ieguva Kauņas Tehnoloģiju universitātes komanda "LevelUP". Savukārt trešajā vietā palika komanda "DTL" no Viļņas Universitātes.

Konkursa dalībnieki gandrīz divus mēnešus analizēja izdomātas kompānijas biznesa procesus, lai identificētu problēmas un meklēja visefektīvākos to risināšanas veidus. Konkursa finālā komandas prezentēja savas analīzes un piedāvāja risinājumus komisijai, kuras sastāvā bija "IBM Baltic Delivery Center" darbinieki.

"Šogad "Business Run" tika organizēts jau trešo reizi. Konkurss kļuvis par lielisku tradīciju, kas ļauj studentiem iejusties īstu biznesa konsultantu lomā. Pirmo reizi konkursā piedalījās komandas no Latvijas un Igaunijas, kurām pateicoties konkurss kļuva vēl interesantāks, un tika izstrādāti daudzi augstas klases projekti," teica IBM ''Baltic Delivery Center'' vadītājs Andrejs Kislovskis.

Katrs uzvarētāju komandas dalībnieks saņēma diplomu un 2012.gada labākā jaunā biznesa konsultanta titulu, kā arī jauno "iPad" planšetdatoru. Otrās un trešās vietas ieguvēji saņēma goda diplomus un mp3 mūzikas atskaņotājus, teikts paziņojumā.

Konkursa "Business Run 2012" finālā piedalījās piecas studentu komandas: trīs komandas no Lietuvas, kā arī pa vienai komandai no Latvijas un Igaunijas. Kopumā par Baltijas valstu labākā jaunā biznesa konsultanta titulu cīnījās 22 komandas.

LETA

Tēmas