Samsung Galaxy videoprezentācijā rada jaunu latviešu valodu. VIDEO
Samsung Galaxy S II prezentācijā radīta jauna latviešu valoda, kuru, visticamāk, saprot vien paši Samsung.
Auto un tehnoloģijas
2012. gada 12. oktobris, 16:02

Samsung Galaxy videoprezentācijā rada jaunu latviešu valodu. VIDEO

Jauns.lv

Reizēm, lasot kādu pastkastītē iemestu reklāmas lapeli vai viena otra uzņēmuma interneta mājaslapu, rodas filozofisks jautājums – kāpēc? Kāpēc jābūt par sevi tik pārliecinātiem?

Gandrīz katram, kam latviešu valoda nav dzimtā, atradīsies kāds draugs, paziņa, kolēģis vai kaimiņš, kurš noteikti neatteiks veltīt dažas minūtes, lai pāris teikumos izķertu pareizrakstības kļūdas. Galu galā vienmēr ir iespēja vērsties pēc palīdzības pie profesionāļiem – tulkiem, filologiem, reklāmas un sabiedrisko attiecību aģentūrām, kas par zināmu atlīdzību izķers ne tikai gramatiskās kļudas, bet arī pielabos sarakstītā teksta stilu!

Daudz maz pamatotus argumentus varētu piedāvāt tie, kas savā sludinājumā mēģina par trīs latiem pārdot kaķēnus vai melnbaltu televizoru. Galvenokārt jau slinkums – neies jau tāda sīkuma dēļ laiku tērēt. Un arī lieks lats ne vienmēr pa ķērienam, ja esi neliela “humpalu” veikaliņa īpašnieks ar pāris latos mērāmu dienas peļņu.

Taču rast kaut nedaudz saprotamu skaidrojumu tam, ka viens no lielākajiem sadzīves tehnikas un elektronikas ražotājiem pasaulē uzticas tikai un vienīgi savām svešvalodu zināšanām, laikam tomēr neizdosies.

Jauna produkta prezentācija ir kas vairāk par kaķēna atdošanu labās rokās. Visticamāk, šāda videosižeta veidošanā iesaistīti neskaitāmi cilvēki, iztērēts milzum daudz banknošu un ieguldīts liels darbs! Tomēr šāds video pieejams Samsung oficiālajā mājas lapā... Lai arī esam mazi, lai arī mūsu valodā runā tikai nedaudz vairāk par miljonu. Tā tomēr ir un paliek starptautiski atzīta valoda...

Ironiskie Samsung reklāmrullīši:

Kasjauns.lv, Foto: ekrānuzņēmums no Samsung video