Bizness un ekonomika
2012. gada 31. oktobris, 01:17

"Stenders" ieguvis galveno balvu Krievijas kosmētikas izstādē

Jauns.lv

Vannas un ķermeņa kosmētikas ražotājs SIA "Stenders" saņēmis zelta medaļu Krievijā nozīmīgākajā kosmētikas izstādē "InterCharm 2012" un plāno paplašināties Krievijas lielākajās pilsētās un Neatkarīgo Valstu Savienības (NVS) valstīs, informēja "Stendera" vadītājs Jānis Bērziņš.

Zelta medaļa uzņēmumam "Stenders" piešķirta "Par aktīvu jaunu biznesa modeļu attīstīšanu skaistumkopšanas industrijā" 400 izstādes dalībnieku konkurencē, kuri bija ieradušies no 14 pasaules valstīm un prezentēja vairāk nekā 2500 zīmolus. "Stenders" izstādē prezentējis jaunos tirdzniecības kanālus jeb veidus, kā produkti nonāk līdz patērētājiem un kuros uzņēmums plāno attīstīt produkcijas tirdzniecību Krievijā.

Krievijā patlaban ir 70 "Stendera" veikalu, no kuriem desmit ir Pēterburgā un pieci Maskavā. Taču uzņēmums meklē jaunus partnerus, lai attīstītu vēl plašāku "Stendera" veikalu tīklu Krievijas lielākajās pilsētās, kā arī NVS valstīs, uzsvēra Bērziņš.

Jaunie tirdzniecības kanāli, kuros "Stenders" plāno attīstīt savas produkcijas tirdzniecību, ir tā sauktais "Shop in Shop" koncepts jeb "veikals veikalā", kad tirgotājs nodrošina produkcijas tirdzniecību kopā ar citiem skaistumkopšanas industrijas ražotāju produktiem. Kā piemērus "Shop in Shop" tīkliem Latvijā Bērziņš norādīja "Stockman" un "Douglas" veikalus.

Kosmētikas izstādē "InterCharm 2012" uzņēmums piedalījās pirmo reizi un plāno piedalīties arī nākamgad. Dalības mērķis ir veicināt zīmola atpazīstamību un nodibināt jaunus kontaktus turpmākai uzņēmuma attīstībai.

Izstāde "InterCharm" tiek uzskatīta par nozīmīgāko skaistumkopšanas industrijas izstādi Krievijā, NVS un Austrumeiropas reģionā. Kā apgalvo izstādes organizatori, 80% no skaistumkopšanas industrijas darījumiem Krievijā tiek noslēgti tieši šīs izstādes laikā. "InterCharm" izstāde tiek organizēta jau vairāk nekā desmit gadus.

Jau ziņots, ka "Stenders" pērn palielinājis apgrozījumu par 3%. Vietējā kompānija un tās meitasuzņēmumi Krievijā un Polijā sasnieguši 3,7 miljonu latu apgrozījumu.

Pagājušajā gadā galvenokārt investēts mārketingā saistībā ar jaunās zīmola identitātes izstrādi un komunikāciju Latvijā. Ieguldīts arī jaunu produktu izstrādē un mazumtirdzniecības veikalu pārveidošanā saskaņā ar jauno koncepciju. Kopējais investīciju apjoms 2011.gadā veido aptuveni 100 000 latu.

"Stendera" tirdzniecības vietas ir 20 valstīs - Latvijā, Igaunijā, Lietuvā, Zviedrijā, Somijā, Norvēģijā, Austrijā, Vācijā, Krievijā, Baltkrievijā, Gruzijā, Kazahstānā, Kirgizstānā, Ukrainā, Slovēnijā, Ungārijā, Polijā, Japānā, Ķīnā, Sauda Arābijā.

SIA "Stenders" dibināta 2001.gadā. Uzņēmums ražo vannas un ķermeņa kopšanas kosmētiku. "Stendera" pamatkapitāls ir 245 644 lati. Uzņēmuma īpašnieki ir Ieva Eglīte - 95,97%, Saūda Arābijas pilsonis Amīns Ali Jamanī - 2,07%, bet pa 0,98% pieder Jānim Bērziņam un Zanei Dreimanei.

LETA