Bizness un ekonomika
2013. gada 17. aprīlis, 03:49

Drošības nolūkos "SEB banka" nosaka ierobežojumus skaidras naudas izmaksai bankomātos Āzijā

Jauns.lv

"SEB banka" uz nenoteiktu laiku noteikusi ierobežojumus skaidras naudas izņemšanai ar "SEB bankas" izsniegtajām maksājumu kartēm Āzijas reģionā izvietotajos bankomātos.

Izmaiņas paredz, ka 24 stundu laikā iespējams veikt vienu skaidras naudas izņemšanas darījumu Malaizijā, Filipīnās, Taizemē un Vjetnamā izvietotajos bankomātos, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja bankā.

Ierobežojumu noteikšana saistīta ar pēdējā laikā novērotajiem krāpnieciskajiem darījumiem ar maksājumu kartēm Āzijas reģiona bankomātos.

Sekot līdzi sava konta stāvoklim ārzemēs var, izmantojot internetbanku vai mobilo internetbanku, kā arī SMS banku. SMS banka nodrošina iespēju īsziņas veidā operatīvi saņemt informāciju par jebkurām izmaiņām noteiktā kontā. Ja maksājumu kartes lietotājam rodas aizdomas par nelikumīgiem darījumiem ar viņa karti, to nepieciešams bloķēt, zvanot Latvijā uz "SEB bankas" Klientu centra tālruni 8777 vai no ārzemēm uz telefona numuru +371 27 778 777, vai uz SIA "First Data Latvia" pa diennakts tālruni 67 092 555.

LETA