"Latvijas Finiera" rūpnīcas atklāšanu Igaunijā pagodina pat Vējonis. FOTO
Raimonds Vējonis dod savu svētību jaunajai finiera ražotnei Igaunijā.
Bizness un ekonomika
2016. gada 15. novembris, 18:57

"Latvijas Finiera" rūpnīcas atklāšanu Igaunijā pagodina pat Vējonis. FOTO

Jauns.lv

Otrdien notika koncerna AS "Latvijas Finieris" bērza saplākšņa ražošanas rūpnīca Igaunijas vidienes pilsētā Kohilā.

"Latvijas Finiera" rūpnīca Igaunijā, Kohilā, šogad varētu sasniegt 10 miljonu eiro apgrozījumu, savukārt tuvāko divu, triju gadu laikā apgrozījums varētu augt četras reizes, prognozēja koncerna padomes priekšsēdētājs Uldis Biķis. "Kad Kohilas bērza saplākšņa rūpnīca iestrādāsies, nostabilizēsies tās produktu portfelis, dažu gadu laikā apgrozījums sasniegs 40 miljonus eiro," viņš sacīja.

Biķis arī informēja, ka rūpnīcā Igaunijā tiks ražots bērza saplāksnis ar zīmolu "Rīga", kas pamatā tiks eksportēts. "Apmēram 95% no saražotā bērza saplākšņa ar zīmolu "Rīga" tiks eksportēti gan uz Eiropas Savienības (ES) valstīm, gan ārpus tās - uz Āzijas valstīm, Ziemeļameriku, Jaunzēlandi un Austrāliju," viņš teica, piebilstot, ka rūpnīcā strādās 230 darbinieku, kuri apmācīti darbā ar visjaunākajām tehnoloģijām.

Tāpat viņš atzina, ka apgrozījuma pieaugums Igaunijas rūpnīcā sekmēs arī koncerna kopējā apgrozījuma kāpumu, tostarp šogad koncerna apgrozījuma pieaugums plānots par apmēram 6%. "Mēs domājam, ka šo gadu noslēgsim ar apmēram 6% pieaugumu salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu, kas būtu 200 miljoni eiro," norādīja uzņēmuma vadītājs.

Atklāšanas viesu vidū bija arī Valsts prezidents Raimonds Vējonis. Viņš par notikumu izteicās šādi: "Baltijas valstu veiksmes stāsts ir uzņēmumi, kas gatavi investēt tehnoloģijās. Latvijā, tāpat kā Lietuvā un Igaunijā, ļoti būtiska ir kopējā reģiona konkurētspēja. Šodienas sarežģītajos pasaules tirgus apstākļos tieši reģiona kopējā konkurētspēja var nest rezultātus katrai valstij atsevišķi."


LETA/Foto: Evija Trifanova/LETA