Sveicieni no Losandželosas starptautiskās automobiļu izstādes. FOTO
Šeit pat nav nozīmes automobiļu markai vai modelim. Tie ir autobūves svētki, kur gūt baudījumu galvenokārt var no dizaineru snieguma.
Auto un tehnoloģijas
2013. gada 21. novembrī, 14:24

Sveicieni no Losandželosas starptautiskās automobiļu izstādes. FOTO

Jauns.lv

Šķiet, automobiļu izstādes norises vietas izvēlētas nav nejauši. Ženēva, Frankfurte, Parīze, Tokija, Losandželosa. Pilsētas, kurās ir daudz bagātu cilvēku.

Ja Eiropas automobiļu fani ar nepacietību gaida pavasari vai rudeni, kad karstākos auto industrijas jaunumus var iepazīt Ženēvā, Frankfurtē vai Parīzē, tad “dīķa” tajā krastā liela uzmanība tiek pievērsta Losandželosas automobiļu izstādei.

Nav jau tā, ka Ziemeļamerikā tas ir vienīgais vērienīgais auto šovs. Vēl ir ābolu pilsēta Ņujorka un autobūves meka Detroita. Taču Losandželosas starptautiskā auto izstāde izceļas ar netradicionālajiem eksponātiem – konceptiem, prototipiem, tūninga gara darbiem.

Losandželosas izstāde durvis ir vērusi. Kā vienmēr, vispirms žurnālistiem no visas plašās pasaules. Tad kārta nozares speciālistiem. Un, visbeidzot, jebkuram interesentam apmaiņā pret pārdesmit dolāru vērto biļeti.

Var mēģināt saviem vārdiem atstāstīt spraiga sižeta filmu ar Džekija Čana līdzdalību. Taču diez vai klausītāji spēs gūt pienācīgu filmas vīziju. Arī auto izstāde ir baudāma tikai tad, ja to var aplūkot.

20. novembrī durvis vēra Starptautiskā automobiļu izstāde Losandžlosā, kur vairāki simti eksponātu priecēs ap miljons izstādes apmeklētāju.

Losandželosas automobiļu izstāde

Kasjauns.lv, Foto: Newspress