Audzināja kā musulmani, bet izauga ateists. Briti izglābj Afganistānas pilsoni no islāma
Vīrietim, kura personība netiek atklāta, nebūtu iespējams paša zemē turēt noslēpumā savu ateismu. Lielbritānija piešķīrusi viņam patvērumu reliģisku iemeslu dēļ.
Pasaulē

Audzināja kā musulmani, bet izauga ateists. Briti izglābj Afganistānas pilsoni no islāma

Jauns.lv

Lielbritānija ir piešķīrusi Afganistānas pilsonim patvērumu reliģisku iemeslu dēļ, jo viņš ir ateists, otrdien ziņoja britu raidsabiedrība BBC.

Audzināja kā musulmani, bet izauga ateists. Briti ...

Vārdā nenosauktais afgānis 2007.gadā 16 gadu vecumā aizbēga uz Lielbritāniju pēc konflikta, kurā bija iesaistīta viņa ģimene, un saņēma atļauju palikt Lielbritānijā līdz 2013.gadam.

Viņš bija audzināts kā musulmanis, bet Lielbritānijā kļuva par ateistu. Viņa advokāti paziņoja, ka klientam viņa ateisma dēļ draudētu vajāšana un varbūt pat nāvessods, ja viņš atgrieztos Afganistānā.

Afgāņa advokāti uzskata, ka šis ir pirmais gadījums, kad Lielbritānijā ir piešķirts patvērums, pamatojoties uz tā lūdzēja ateismu.

Advokāti iesniedza patvēruma lūgumu Iekšlietu ministrijā atbilstoši 1951.gada Bēgļu konvencijai, kuras mērķis ir aizsargāt cilvēkus no vajāšanas viņu rases, reliģijas, tautības, piederības sociālai grupai vai politisku uzskatu dēļ.

Advokāti pamatoja lūgumu ar to, ka atgriešanās Afganistānā klientam var draudēt ar nāvi kā atkritējam no ticības, ja viņš nepaturēs noslēpumā savu ateismu. Tā kā Afganistānā visus ikdienas aspektus un kultūru caurvij islāms, paturēt savu ateismu noslēpumā tur būtu praktiski neiespējami.

BNS, Foto: AFP/LETA