Pasaulē

Francijas uzņēmumi Olanda mīlas dēku izmanto savās reklāmas kampaņās

Jauns.lv

Dažādi uzņēmumi Francijā, reklāmās izsmejot valsts prezidenta Fransuā Olanda mīlas dēkas, cenšas vairot savus ieņēmumus un atpazīstamību.

Francijas uzņēmumi Olanda mīlas dēku izmanto savās...

Olandam pēdējās divās nedēļās ir bijis jācīnās ar personīgām un politiskām sekām, ko izraisīja Francijas nedēļas žurnāls "Closer" vēstītais, ka viņam ir mīlas dēka ar aktrisi Žilī Gajē, kas tika apliecināts ar fotogrāfijām, kurās redzams, ka 59 gadus vecais prezidents ar skūteri melnā ķiverē brauc cauri Parīzei, lai pavadītu nakti kopā ar 41 gadu veco aktrisi dzīvoklī netālu no prezidenta pils Elizejas laukos.

Lai gan lielākā daļa Francijas vēlētāju aptaujās ir atzinuši, ka prezidenta mīlas dzīve ir tikai viņa paša darīšana, informācija par dēku izpelnījusies plašu uzmanību sociālās saziņas vietnēs, bet uzņēmēji to izmanto savās reklāmas kampaņās.

Piemēram, automašīnu nomas kompānija "Drive" publicēja reklāmu laikrakstos, kurā bija redzama iezīmēta karte maršrutā no pils Elizejas laukos uz dzīvokli, kur domājams ir Olanda un Gajē slepenā tikšanās vieta. "Drive" reklāmā norādīts, ka brauciens šajā posmā maksā piecus eiro.

"Neredzēts. Nezināms. Privātās automašīnas, tonēti stikli. Par tik zemu cenu jums vajadzētu izvēlēties piesardzību," lasāms reklāmas tekstā.

Cita automašīnu nomas kompānija "Sixt" savā reklāmā uzrunāja Olandu, sakot: "Prezidenta kungs, nākamreiz izvairieties no skūtera. "Sixt" iznomā mašīnas ar tonētiem stikliem".

Kompānija, kuras galvenā mītne ir Vācija, ir zināma ar Francijas prezidentu izmantošanu savu reklāmas mērķu sasniegšanu.

Pēc tam, kad augumā mazais Olanda priekštecis Nikolā Sarkozī šķīrās no sievas un apprecēja aktrisi, dziedātāju un modeli Karlu Bruni, "Sixt" Vācijā publicēja reklāmu ar tekstu "Dariet kā Bruni kundze un izvēlēties mazu franču modeli".

Interneta iepazīšanās vietne "Be2" savā reklāmā uzrunāja Olanda  partneri Valēriju Trīrveileri, kas publikāciju par prezidenta mīlas dēku laikā tika ievietota slimnīcā. "Be2" savā reklāmā izmantoja Olanda 2012.gada prezidenta vēlēšanu kampaņas pret Sarkozī saukli un savā mājaslapā publicēja aicinājumu: "mīļā Valērij, laiks pārmaiņām ir pienācis".

Radiostacija "Virgin Radio" prezidenta braucienos uz slepeno tikšanos izmantoto ķiveri salīdzināja ar franču elektroniskas mūzikas dueta "Daft Punk" skatuves tēlu".

"Prezidenta kungs, mēs zinām, ka jūs esat fans. "Daft Punk" ir "Virgin Radio" spēlēto mūziķu sarakstā," pavēstīja radiostacija.

BNS