Vācijas laikraksts: krievu karavīri ar automātiem okupē Berlīnes lielveikalu
Vācijas laikraksts savā satīriskajā rakstā informē, ka Krievijas Melnās jūras kara flotes karavīri ieņēmuši Berlīnes Šarlotenburgas rajonu, lai aizstāvētu tur dzīvojošo krievu minoritāti.
Pasaulē
2014. gada 4. marts, 19:10

Vācijas laikraksts: krievu karavīri ar automātiem okupē Berlīnes lielveikalu

Jauns.lv

Pamatīgu lasītāju satraukumu pirmdien Vācijā izraisīja dienas laikraksta „Die Welt” virsraksts, kurš vēstīja, ka Krievijas armija ieņēmusi Berlīnes Šarloternburgas rajonu. Patiesībā Šarlotenburgā krievu karavīru nebija, bet šī ziņa bija avīzes melnais humors, atsaucoties uz Krievijas agresiju Ukrainā.

Berlīnē dzīvojošā latviete Jūlija Jansone savā draugiem.lv profilā raksta: „Vācu avīze „Die Welt” iznākusi ar šausminošu virsrakstu: Bruņota krievu kontrole ir jau Berlīnē! Krievu zaldāti pilnā ekipējumā šorīt ieradās Berlīnē – krievu apdzīvotajā rajonā Šarlotenburgā. Esot iemesls – „jāaizsargā nabaga minoritāte”. Rajonā ap Berlīnes lielāko supermārketu „KaDeWe” pagaidām it kā mierīgi, bet tajā drīkst ieiet tikai krieviski runājošie. Esam visi šokā, jo pie Šarlotenburgas pils smird pēc boršča.”

„Die Welt” 3. martā, atsaucoties uz Krievijas agresiju Krimā, publicējusi satīrisku feļetonu, kas vēsta, ka Berlīnē iesoļojuši krievu karavīri, lai aizsargātu Vācijā dzīvojošo krievu minoritāti, tāpat kā viņi tagad rīkojas Krimā:

„Lai aizsargātu krievu minoritāti, Vladimirs Putins aizkomandējis karavīrus uz Berlīni – Šarlotenburgu. Vācija ir šokā! Krievijas Melnās jūras kara flote ieņēmusi Berlīni un kontrolē visus stratēģiski svarīgos punktus Šarlotenburgas rajonā. Krievu tanki patrulē Kurfurstendammā, bet no Šarloternburgas pils pirmo reizi kopš 2. pasaules kara atkal jūtama spēcīga boršča smarža.

Putins telefonsarunā ar ASV prezidentu Obamu teica, ka 15 000 bruņotu karavīru ievešana Berlīnē saistīta ar krievu minoritātes aizsardzību: „Mūsu karavīru ievešana ir saistīta vienīgi ar Šarlotenburgā dzīvojošās krievu minoritātes aizsardzību. Gribam redzēt pasaules reakciju uz to, ka mēs krievvalodīgos cilvēkus aizstāvam ne tikai Krimā,” teica Putins. Savukārt Obama atbildēja: „Labi, ka mēs beidzot par to runājam.”

Tikmēr situācija Šarlotenburgā, kur 4,7% iedzīvotāju ir krievu izcelsmes, kļūst aizvien saspringtāka. Draudīga izskata karavīri bez pazīšanās zīmēm kontrolē gājēju pārejas pie tirdzniecības nama „KaDeWe” un uz to laiž tikai krieviski runājošos.

„Par laimi, viss ir kā iepriekš,” satraukušos mierināja kāds „KaDeWe” darbinieks. Aizsardzības štābā, kas izvietojies Berlīnes jaunās lidostas ēkās, uzskata, ka to, iespējams, teicis kāds kolaboracionists.”

Kasjauns.lv/Foto: ekrānuzņēmums no welt.de