2014. gada 16. marts, 19:31

Krievijas armija Ukrainas Hersonas apgabalā izvietojusi kontrolposteni

Jauns.lv

Krievijas karavīri izvietojuši kontrolposteni Ukrainas Hersonas apgabalā līdzās Strilkoves ciemam. Tur atrodas četri bruņutransportieri un 40 karavīri, svētdien pavēstīja Ukrainas robežsardze.

"Krievi ir sakoncentrējušies un turpina noturēt gāzes sadales staciju un uzņēmuma "Čornomornaftogaz" glabātuvi. Uz Hersonas apgabala un Krimas Autonomās Republikas robežas viņi ir izvietojuši kontrolpunktu, kas ir pastiprināts ar četriem bruņutransportieriem un 40 karavīriem," teikts paziņojumā.

Iepriekš Ukrainas robežsargiem ar armijas palīdzību izdevies atspiest Krievijas bruņoto spēku desantu aiz Strilkoves. Patlaban viņi notur robežu viena kilometra attālumā no Strilkoves uz dienvidiem.

Strilkove atrodas uz Arabata strēles uz austrumiem no Krimas pussalas pamatdaļas. Strēles ziemeļu puse ietilpst Hersonas apgabala, bet dienvidu puse - Krimas teritorijā.

Jau ziņots, ka Arabata strēlē sestdien no helikopteriem izsēdās aptuveni 50 Krievijas karavīri, kas ieņēma pozīcijas ap vietējo gāzes sadales staciju.

Desantnieki izsēdās Ukrainas Hersonas apgabalā ietilpstošajā strēles daļā.

Uz desanta izsēšanās vietu devās Ukrainas karavīri. Ukrainas Aizsardzības ministrija paziņoja, ka karavīri apturējuši tālāku Krievijas desantnieku virzību Hersonas apgabalā.

Vācijas kanclere Angela Merkele svētdien sacījusi Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam, ka viņa nosoda sestdien notikušo Krievijas militāro iebrukumu Ukrainas Hersonas apgabala teritorijā, paziņoja kancleres preses sekretārs Štefens Zeiberts.

"Kanclere nosodīja vakardienas incidentu Hersonas apgabalā, Ukrainas pamatteritorijā, kad Krievijas karavīri ieņēma dabasgāzes sūknēšanas staciju," sacīja Zeiberts.

Krievija kopš 28.februāra faktiski okupējusi Ukrainai piederošo Krimas pussalu.

LETA