Krievija noliedz, ka koncentrētu savus karavīrus Ukrainas pierobežā
Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomes sekretārs Andrijs Parubijs gan apgalvo pretējo: "Putina mērķis nav Krima, bet visa Ukraina (..). Viņa karavīri, kas sakoncentrēti pie robežas, ir gatavi uzbrukt jebkurā laikā."
Pasaulē
2014. gada 23. marts, 14:21

Krievija noliedz, ka koncentrētu savus karavīrus Ukrainas pierobežā

Jauns.lv

Krievijas aizsardzības ministra vietnieks Anatolijs Antonovs svētdien noliedzis, ka Krievija koncentrētu karavīrus Ukrainas pierobežā.

"Krievijas Aizsardzības ministrija ievēro visas starptautiskās vienošanās par karavīru skaita ierobežošanu reģionos, kas robežojas ar Ukrainu," žurnālistiem norādīja Antonovs.

"Krievijas bruņotie spēki neīsteno nekādas iepriekš neizziņotas militāras aktivitātes, kas varētu apdraudēt kaimiņvalstu drošību," viņš piebilda.

Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomes sekretārs Andrijs Parubijs šodien pauda viedokli, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins jebkuru brīdi ir gatavs uzbrukt Ukrainai.

"Putina mērķis nav Krima, bet visa Ukraina (..). Viņa karavīri, kas sakoncentrēti pie robežas, ir gatavi uzbrukt jebkurā laikā," paziņoja Parubijs.

Antonovs norādīja, ka Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu ir apspriedis Krievijas karavīru aktivitātes Ukrainas pierobežā ar ASV un Ukrainas kolēģiem un informējis viņus par "patieso stāvokli uz Krievijas-Ukrainas robežas" un to, ka Maskavai nav nolūka sakoncentrēt tur savus spēkus.

Antonovs arī paziņoja, ka aizvadītā mēneša laikā Ukrainas pierobežas reģionus apmeklējušas septiņas starptautisko inspektoru grupas, piebilstot, ka Maskavai nav ko slēpt.

Kā ziņots, piektdien Krievijas parlaments ratificēja "līgumu" par Krimas aneksiju, un Putins parakstīju attiecīgu likumu par Ukrainai piederošās pussalas uzņemšanu Krievijas sastāvā.

Starptautiskā sabiedrība ir asi nosodījusi Maskavas rīcību un atteikusies atzīt Krimas aneksiju.


LETA, AFP/ Foto: AFP/LETA