Ukrainas kareivjus ar ģimenēm vilcienos izsūtīs no Krimas, atņemot arī ieročus
Sevastopolē ir atvērts pagaidu reģistrācijas punkts, kur līdz otrdienai piereģistrējušies apmēram 1,5 tūkstoši Ukrainas karavīru.
2014. gada 26. marts, 09:56

Ukrainas kareivjus ar ģimenēm vilcienos izsūtīs no Krimas, atņemot arī ieročus

Jauns.lv

Ukrainas karavīru un viņu ģimenes locekļu izvešana no Krimas pussalas sāksies trešdien, un viņi tiks izvesti bez ieročiem ar pasažieru vilcienu vietkaršu vagoniem, žurnālistiem paziņoja Krievijas bruņoto spēku ģenerālštāba priekšnieks Valērijs Gerasimovs.

"Saskaņā ar Krievijas Aizsardzības ministrijas un Ukrainas militārā resora vienošanos Ukrainas Bruņoto spēku karavīri un to ģimeņu locekļi tiks izvesti no Krimas ar dzelzceļa transportu," sacīja Gerasimovs.

"Krievijas Aizsardzības ministrija sadarbībā ar Krimas Republikas vadību šim nolūkam no 26.marta rezervējusi pussalas galvenajos dzelzceļa mezglos vietkaršu pasažieru vagonus - astoņus Sevastopolē, pa diviem Simferopolē, Eipatorijā un Feodosijā, un vienu Kerčā, kuri tiks pievienoti uz Ukrainu braucošiem pasažieru vilcieniem," sacīja Gerasimovs.

Viņš informēja, ka "visi karavīri, kuri izrādījuši vēlēšanos turpināt dienestu Ukrainas bruņotajos spēkos, nodevuši ieročus apsargāšanai, atrodas ārpus karaspēka daļām un gatavojas organizētai izbraukšanai ar personīgajām mantām uz Ukrainu".

Sevastopolē ir atvērts pagaidu reģistrācijas punkts, kur līdz otrdienai piereģistrējušies apmēram 1,5 tūkstoši Ukrainas karavīru,  sacīja Gerasimovs.

Pēc robežas šķērsošanas visi no Krimas izbraukušie Ukrainas karavīri tiks nosūtīti uz pulcēšanās punktu, kas izveidots Ukrainas karaspēka daļā A-1978 (Novoaleksejevkas stacijā), kur viņi saņems norīkojumus uz jauno dienesta vietu.

Gerasimovs arī paziņoja, ka trešdien Krievijas karogi ir pacelti visās 193 Krimā dislocētajās Ukrainas bruņoto spēku vienībās un iestādēs. Tajās notiek militārā īpašuma inventarizācija un personālsastāva pāratestācija.

BNS, Foto: EPA/LETA