Krievijas armija pamazām pazūd no Ukrainas pierobežas
Krievijas karavīru skaits pie Ukrainas austrumu robežas pēdējo nedēļu laikā bija sasniedzis 30-40 tūkstošus.
2014. gada 31. marts, 13:17

Krievijas armija pamazām pazūd no Ukrainas pierobežas

Jauns.lv

Krievijas armija sākusi pakāpeniski atvilkties no Ukrainas robežas, ziņu aģentūrai AFP atklājusi kāda Ukrainas aizsardzības ministrijas amatpersonas.

"Pēdējās dienas Krievijas spēki pakāpeniski ir atvilkti no robežas," aģentūrai AFP telefonintervijā teica Ukrainas Aizsardzības ministrijas ģenerālštāba preses pārstāvis Aleksejs Dmitraškivskis.

Viņš norādīja, ka nevar apstiprināt, par cik karavīriem ir samazinājies Ukrainas robežas tuvumā esoša Krievijas kontingenta skaits, vai arī to, cik karavīru tur vēl ir.

ASV un Eiropas Savienības nedēļas nogalē publicētās aplēses ,liecina, ka Krievijas karavīru skaits pie Ukrainas austrumu robežas pēdējo nedēļu laikā ir sasniedzis 30-40 tūkstošus.

Kijevas Militāro un politikas studiju centra analītiķis Dmitrijs Timšuks pirmdien teica, ka viņa avotu sniegtā informācija, ka pirmdienas rītā Ukrainas robežas tuvumā Krievija ir atstājusi tikai 10 tūkstošus karavīru.

Ukrainas Aizsardzības ministrijas amatpersona teica, ka Ukraina nav no Krievijas saņēmusi oficiālu informāciju par karavīru skaita samazinājumu robežas tuvumā, tādēļ nav zināmi iemesli, kādēļ bruņotie spēki tiek atvilkti.

"Tas varētu būt saistīts ar regulāru karavīru rotāciju," viņš pieļāva, tomēr neizslēdza arī saistību ar Krievijas un ASV sarunām.

ASV valsts sekretārs Džons Kerijs un Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs svētdien nepanāca lūzumu Parīzē notikušās sarunās par Ukrainu, bet nosauca tās par "vaļsirdīgām" un "konstruktīvām" un vienojās turpināt sarunas.

LETA, Foto: AFP/LETA