Pasaulē
2014. gada 22. jūnijā, 17:30

Vācija konfiscē Šveices bankas Kaimanu salas filiāles dokumentu kravu

Jauns.lv

Vācijas muitas darbinieki konfiscējuši divus konteinerus, kuros bija Šveices privātbankas meitasuzņēmuma Kaimanu salās kontu informācija, svētdien vēstīja izdevums "Welt am Sonntag".

Vācija konfiscē Šveices bankas Kaimanu salas filiā...

Vairāk nekā tūkstoš kartona kastu ar 14 tūkstošiem dokumentu konfiscēti uz kuģa Hamburgas ostā. Dokumenti ir no Cīrihē bāzētās "Coutts bank", kas tagad ietilpst "Royal Bank of Scotland" (RBS), filiāles Kaimanu salās.

Dokumentos ir aizdomās par izvairīšanos no nodokļu maksāšanas turētu Vācijas iedzīvotāju banku kontu informācija, ko tagad izskata Vācijas prokuratūra un nodokļu iekasēšanas institūcijas, norādīja "Welt am Sonntag".

Krava ar dokumentiem tika piegādāta no Karību jūrā esošajām Kaimanu salām, kas ir vienas no tā dēvētajām nodokļu paradīzēm. "Coutts bank" nesen slēdza tur esošo biroju. Dokumenti tika vesti caur Jamaiku uz Hamburgu un to galamērķis bija Ženēva.

Banka apstiprināja, ka konteineri ir konfiscēti pa ceļam uz datu centru Šveicē. "Coutts bank" sadarbojas ar Vācijas varas iestādēm, informēja laikraksts.

Dokumentus izskata Vācijas federālās zemes Ziemeļrēnas-Vestfālenes varas iestādes, kas 2012.gadā ieguva kompaktdisku ar "Coutts bank" izmeklēšanā par bagātiem vāciešiem, kas izmanto ārzonu, lai izvairītos no nodokļu maksāšanas.

BNS