2014. gada 4. augusts, 23:52

Krievija rīko militārās mācības ar simts lidmašīnu piedalīšanos

Jauns.lv

Krievija pirmdien paziņoja par jaunām militārajām mācībām valsts dienvidrietumos, kurās piedalās simts lidmašīnas, un domājams, ka šīs mācības radīs satraukumu Ukrainā.

Mācībās, kas no pirmdienas līdz piektdienai notiek Astrahaņas apgabalā, piedalīsies simts lidmašīnas un helikopteri, tostarp uzbrukuma lidmašīnas, iznīcinātāji un virsskaņas pārtvērējlidmašīnas, pirmdien informēja Krievijas gaisa spēku preses pārstāvis Igors Kļimovs.

Viņš noliedza, ka mācības ir saistītas ar konfliktu Ukrainā, kur valdības spēki kopš aprīļa cīnās pret prokrieviskajiem separātistiem.

"Šie manevri ir plānots pasākums," apliecināja Krievijas gaisa spēku pārstāvis.

Mācību laikā armija veiks raķešu palaišanu un lidmašīnu ieroču bruņojuma pārbaudi uz mērķiem uz sauszemes un gaisā, piebilda Kļimovs.

Pagājušajā nedēļā Astrahaņas apgabalā Krievija veica mācības ar "zeme-gaiss" tipa raķešu "S-300" iesaisti.

Atsevišķā paziņojumā Krievijas bruņotie spēki informēja, ka šomēnes rīkos mācības ar nākamās paaudzes raķešu sistēmām "S-400".

Mācības tiek rīkotas pēc tam, kad jūnijā Krievijas prezidents Vladimirs Putins parakstīja dekrētu, ka visos valsts militārajos apgabalos notiks militāras mācības.

Rezervisti tiks apmācīti jaunu un modernizētu ieroču un aprīkojuma izmantojumā, piektdien paziņoja Krievijas Aizsardzības ministrija, uzsverot, ka tāds plāns izstrādāts jau 2013.gada novembrī.

NATO ir paudusi satraukumu par "Krievijas agresiju" pret Ukrainu. Alianses ģenerālsekretārs Anderss Fo Rasmusens svētdien aicināja NATO valstis palielināt savus ieguldījumus aizsardzībā.

Krīze Ukrainā padziļinājās, kad 17.jūlijā tika notriekta Malaizijas pasažieru lidmašīna ar 298 cilvēkiem. Ukrainas valdība un Rietumvalstis par uzbrukumu vaino prokrieviskos separātistus Ukrainas austrumos, bet Krievija tiek vainota par viņu apbruņošanu. Savukārt Krievija norāda, ka lidmašīnu varētu būt notriekusi Ukrainas armija.

BNS