2014. gada 28. augusts, 16:56

Krievija turpina noliegt, ka tās karaspēks atrodas Ukrainā

Jauns.lv

Krievijas vēstnieks Eiropas Drošības un sadarbības organizācijā (EDSO) ceturtdien noliedza, ka Maskava ievedusi savu karaspēku Ukrainā, lai militāri atbalstītu separātistus šīs valsts austrumos.

"Austrumukrainā nav Krievijas karavīru," žurnālistiem Vīnē teica vēstnieks Andrejs Keļins pēc EDSO sanāksmes vēstnieku līmenī, kurā tika apspriesta situācija Ukrainā.

Savukārt augsta ranga NATO amatpersona, kas vēlējās palikt anonīma, sacīja, ka Ukrainas austrumos atrodas "krietni vairāk nekā tūkstotis" Krievijas karavīru.

"Viņi atbalsta separātistus, cīnoties kopā ar viņiem un starp viņiem," Briselē teica alianses amatpersona, piebilstot, ka ieroču piegāde separātistiem no Krievijas ir pieaugusi gan daudzuma, gan kvalitātes ziņā.

Ukraina ir paziņojusi, ka Krievijas armija ir šķērsojusi valsts robežu un atbalsta prokrievisko separātistu uzbrukumus Ukrainas spēkiem Austrumukrainā, lai novirzītu Ukrainas spēkus no to aplenktajām Doņeckas un Luganskas pilsētām, kur tie pēdējā laikā ir guvuši militārus panākumus kaujās pret separātistiem.

ASV Valsts departaments paziņojis, ka Krievija veic tiešu pretuzbrukumu Ukrainas spēkiem Doņeckas un Luganskas apgabalos. Arī Zviedrijas ārlietu ministrs Karls Bilts norādījis, ka Ukrainas austrumos notiek karš starp Ukrainas un Krievijas regulārajām armijām.

BNS