Pasaulē

ASV senators zaudē dzīvību, pļaujot zāli

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

ASV Kentuki štata senators miris no smagām traumām, kas bija gūtas dažas nedēļas pēc tam, kad ar zāles pļāvēju bija iekritis tukšā peldbaseinā.

ASV senators zaudē dzīvību, pļaujot zāli...

76 gadus vecais Džonijs Tērners 15. septembrī pļāva zāli savas mājas dārzā, kad ar zāles pļāvēju negaidīti iekrita tukšā peldbaseinā. Vietējie mediji vēstīja, ka senators ar visu zāles pļāvēju bija iegāzies baseina dziļajā pusē.

Senatoru nogādāja slimnīcā, un viņa stāvokli vērtēja kā "kritisku, bet stabilu". Vēlāk ziņoja par senatora stāvokļa uzlabošanos, taču pagājušajā nedēļā viņš nomira.

Republikāņu līderis ASV Senātā Mičs Makonels cildināja bojā gājušo Tērneru kā politiķi, kurš vienmēr centās palīdzēt saviem iedzīvotājiem, un atcerējās, ka reiz, kad bija ieradies Kentuki, lai novērtētu plūdu postažas apmēru, viņš satika Tērneru palīdzam cietušajiem, pašam stāvot dziļi dubļos. "Lūk, kas viņš bija: labs cilvēks, kurš mīlēja kalnus un šeit dzīvojošos cilvēkus," izteicās Makonels.

Pēc dienesta ASV armijā Tērners strādāja par juristu, viņš bija Kentuki Pārstāvju palātas deputāts, līdz 2020. gadā tika ievēlēts Senātā.