Policija konfiscē somu, kas pilna ar narkotikām, uz kuras rakstīts: “Te nav narkotiku'"
foto: Ekrānuzņēmums no "X" (@ppbeast)
Policijas
Pasaulē

Policija konfiscē somu, kas pilna ar narkotikām, uz kuras rakstīts: “Te nav narkotiku'"

Zanda Rītuma

Jauns.lv

Portlendas, Oregonas, policisti otrdienas vakarā apturēja automašīnu. Pārkāpējiem bija aizdomīga soma ar uzrakstu: “Noteikti nav soma, kas pilna ar narkotikām,” kas patiesībā bija pilna ar narkotikām, raksta “The Guardian”.

Policija konfiscē somu, kas pilna ar narkotikām, u...

Saskaņā ar Portlandas policijas biroju, policisti apturēja vīrieti un sievieti, kuri brauca ar nozagto automašīnu. Iekšā automašīnā policisti pamanīja, ka “Ford Taurus” aizdedze ir acīmredzami bojāta, un ieraudzīja brūnu somu ar uzrakstu: “Noteikti nav soma, kas pilna ar narkotikām”.

"Vadītājs un pasažieris tika arestēti," sacīja Portlandas policijas sabiedrisko attiecību virsnieks seržants Kevins Allens. "Transportlīdzeklī bija ievērojams daudzums iepakotu narkotiku, tostarp metamfetamīna un zilo fentanila tablešu, vairāki svari, nauda un uzlādēts ierocis." Precīzi brūnajā somā bija 79 zilas fentanila tabletes, trīs viltotas oksikodona tabletes un  230 g metamfetamīna. 35 gadus vecais Redžinalds Reinolds un 37 gadus vecā Mia Bagenstosta ir apsūdzēti par narkotiku glabāšanu un automašīnas nozagšanu.

2020. gadā Oregona kļuva par pirmo ASV štatu, kas dekriminalizēja nelielu daudzumu narkotiku glabāšanu. Šī iniciatīva ļāva cilvēkiem, kuri tiek pieķerti ar nelielu narkotiku daudzumu, saņemt administratīvu sodu (piemēram, naudas sodu) vai piedalīties rehabilitācijas programmā, nevis saņemt kriminālsodu. Sabiedrība sākumā ļoti atbalstīja šo iniciatīvu, bet pēc tam atbalsts saruka, jo pārdozēšanas skaits štatā pieauga Kovid-19 pandēmijas laikā, kad arī fentanils kļuva plaši pieejams. Septembrī tika pieņemts likums aizliegt narkotiku glabāšanu. 

Tēmas