Izraēlas triecienā Sīrijas galvaspilsētā nogalināti divi ārzemnieki un viens vietējais iedzīvotājs
foto: ddp/abaca press/ Vida Press
Konflikts Tuvajos Austrumos saasinās.
Pasaulē

Izraēlas triecienā Sīrijas galvaspilsētā nogalināti divi ārzemnieki un viens vietējais iedzīvotājs

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv/LETA

Trešdien Sīrijas galvaspilsētā Damaskā Izraēlas gaisa uzlidojumā nogalināti trīs cilvēki, ziņo Lielbritānijā bāzētā sīriešu aktīvistu monitoringa organizācija "Syrian Observatory for Human Rights" (SOHR).

Izraēlas triecienā Sīrijas galvaspilsētā nogalināt...

"Izraēlas gaisa trieciena mērķis bija dzīvoklis dzīvojamā ēkā Mazehas rajonā, ko bieži apmeklē "Hezbollah" līderi un Irānas revolucionārā gvarde," paziņoja SOHR. Tajā tika nogalināti vismaz trīs cilvēki, no kuriem divi bija ārvalstnieki, vēsta SOHR.

Trešdienas trieciens tika veikts aptuveni 500 metru attālumā no otrdien veikta trieciena. SOHR norādīja, ka iepriekšējā triecienā tika nogalināti seši cilvēki - trīs civiliedzīvotāji un trīs Irānas atbalstīti kaujinieki, no kuriem viens bija no "Hezbollah"'.

Izraēla kopš 2011.gada, kad Sīrijā sākās pilsoņu karš, ir veikusi simtiem triecienu Sīrijā, galvenokārt vēršoties pret armijas pozīcijām un Irānas atbalstītajiem kaujiniekiem, tostarp "Hezbollah" kaujiniekiem.

Izraēla reti komentē atsevišķus triecienus, bet ir vairākkārt paziņojusi, ka tās neļaus Irānai paplašināt savu klātbūtni Sīrijā.

Pēdējās dienās triecieni ir pastiprinājušies, tostarp teritorijās pie Libānas robežas.