Krievijas trieciendroni "Shahed" ielidojuši Baltkrievijas gaisa telpā
foto: AP/Scanpix
Naktī uz ceturtdienu Krievijai veicot masīvu uzbrukumu Ukrainai, vismaz četri krievu trieciendroni "Shahed" ielidojuši Baltkrievijas gaisa telpā.
Pasaulē

Krievijas trieciendroni "Shahed" ielidojuši Baltkrievijas gaisa telpā

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv/LETA

Naktī uz ceturtdienu Krievijai veicot masīvu uzbrukumu Ukrainai, vismaz četri krievu trieciendroni "Shahed" ielidojuši Baltkrievijas gaisa telpā, vēsta baltkrievu aktīvistu monitoringa projekts "Belaruski Hajun".

Krievijas trieciendroni "Shahed" ielidojuši Baltkr...

Trīs Krievijas raidītie "Shahed" ielidojuši no Ukrainas gaisa telpas un pēcāk tur atgriezušies. Viens drons Baltkrievijas gaisa telpā ielidojis no Krievijas. Zināms, ka šis "Shahed" lidoja Gomeļas virzienā, bet nav zināms, kas ar to notika tālāk.

Naktī debesīs virs Baltkrievijas dienvidaustrumiem dežurēja divi iznīcinātāji. Pirmais pacēlies no Baranavičiem ap pusvieniem, bet otrais - ap plkst.2.50, vēsta "Belaruski Hajun". Naktī uz ceturtdienu ukraiņu karavīri atvairīja plaša mēroga gaisa uzbrukumu. Tika notriekti 66 no 78 trieciendroniem "Shahed", kā arī četras no sešām ienaidnieka raķetēm. Astoņu dronu lokācija pazaudēta.

Krievijai veicot triecienus Ukrainai ar droniem "Shahed", krievu droni bieži mēdz ielidot Baltkrievijas teritorijā. Tas notiek, gan lidojot uz mērķiem Ukrainā, gan arī lidojot atpakaļ no Ukrainas gaisa telpas.

Par Baltkrievijas gaisa telpā ielidojušu dronu notriekšanu iepriekš ziņojuši arī Baltkrievijas Gaisa spēku pārstāvji, tiesa, nenorādot, ka runa ir par krievu droniem. Baltkrievu aktīvisti savukārt vēstījuši, ka Baltkrievijā notriekti krievu šahedi.