Apgulties zārkā un padomāt par kļūdām: Krievijas iedzīvotājiem sāk pārdot "zārku terapiju"
foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video.
"Zārka terapija" rituālo pakalpojumu centrā "Komforts".
Pasaulē
2024. gada 8. septembrī, 05:23

Apgulties zārkā un padomāt par kļūdām: Krievijas iedzīvotājiem sāk pārdot "zārku terapiju"

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Krievijas iedzīvotāji sākuši imitēt paši savas bēres. Par pusotru tūkstoti eiro interesentus nomazgā, apģērbj sēru tērpos un atstāj uz vairākām stundām pagulēt zārkā. "Zārka terapijas" autori runā par ārkārtīgi augstu pieprasījumu pēc neīstām bērēm.

Apgulties zārkā un padomāt par kļūdām: Krievijas i...

Pēc divarpus gadu ilga Krievijas pilna mēroga kara ar Ukrainu, kas līdz 2024. gada vasarai prasīja vairāk nekā 120 000 Krievijas iedzīvotāju dzīvības, apbedīšanas biroji Krievijā sākuši piedāvāt "zārku terapijas" pakalpojumu. Jaunais piedāvājums pazvilnēt zārkā un pasaukt draugus uz pseido piemiņas pasākumiem izraisījis negaidītu ažiotāžu, pastāstīja rituālo pakalpojumu centrā "Komforts".

"Brīžiem mēs neapzināmies savas esības nozīmi, nejūtam savas dzīves pilnību. Zārku terapijas procesa būtība ir cilvēka dzīves ceļa, nostaigātās tā daļas, radīto kļūdu un nākotnes notikumu izstrādāšana. Pseido dzīves apturēšana uz vairākām stundām palīdz izcelt svarīgo, akcentēt uzmanību uz svarīgākajām lietām, sakārtot prioritātes dzīvē," saka rituālās aģentūras direktore Jevgēnija Zlobina, ar savu piemēru demonstrējot, no kā sastāv pakalpojums, raksta "Postimees.ee".

Zlobina stāsta, ka "zārka terapijas" procedūra ietver visas atvadīšanās procedūras no aizgājēja, kurā var piedalīties klienta tuvinieki. Pēc "zārka terapijas" idejiskās iedvesmotājas teiktā, visu procedūru pavada profesionāls psihologs, kurš palīdz pasākuma dalībniekiem izprast radušās sajūtas.

Sarunā ar "Metro" neiropsiholoģe Svetlana Kolobova uzsvēra, ka augsts pieprasījums pēc šāda veida pakalpojumiem varētu būt saistīts ne tikai ar nāves fobiju. "Ja šai rituālajai aģentūrai tiešām ir šādi klienti, tad, visticamāk, tie ir cilvēki vislielākajā stresā," viņa skaidroja. Kā norādīja speciāliste, "zārka terapija" palīdz cilvēkiem tikt galā ar nedrošību rītdienā un izvērtēt savas problēmas ar pozīciju, it kā tu jau būtu miris.

Tēmas