"Kaut kādi citplanētieši," Putins savdabīgi izteicies par Ukrainas uzbrukumu Kurskai
foto: scanpix
Krievijas vadonis Vladimirs Putins.
Pasaulē
2024. gada 5. septembrī, 12:26

"Kaut kādi citplanētieši," Putins savdabīgi izteicies par Ukrainas uzbrukumu Kurskai

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Krievijas vadonis Vladimirs Putins Ukrainas vadītājus nodēvējis par "citplanētiešiem". Šādi viņš komentēja Ukrainas bruņoto spēku uzbrukumu Kurskas apgabalam un triecienus "pa Zaporižjas un Kurskas AES".

"Kaut kādi citplanētieši," Putins savdabīgi izteic...

"Man brīžiem rodas iespaids, ka tie, kas vada Ukrainu, ir vai nu citplanētieši kaut kādi, vai ārzemnieki," viņš paziņoja uzstājoties Austrumu ekonomikas forumā. Pirms tam viņš Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski nodēvēja par "ebreju tautas apkaunojumu", raksta "The Insider".

Antisemīti internetā izplata speciālas teorijas, kuru mērķis ir attēlot ebrejus kā necilvēkus, kas it kā slepeni vēlas sagrābt pasauli. Viena šāda kanāla autors ir bijušais ģenerāļa Ļevs Rohļina palīgs Aleksandrs Morozovs.

Pasaules sazvērestības teorija, saskaņā ar kuru citplanētieši reptiloīdi, kas slēpjas pazemes bunkuros, vada pasaules līderus, lai ietekmētu politiskos procesus uz zemes, radusies britu rakstnieka un sazvērestības teorijas atbalstītāja Deivida Aika grāmatu un lekciju iespaidā, kuram ir neskaitāmi sekotāji visā pasaulē. Pēc viņa apgalvojumiem ietekmīgākie cilvēki uz zemes, ieskaitot nelaiķi Lielbritānijas karalieni Elizabeti II un dažādus ASV prezidentus, bijuši vai ir reptiloīdi.

Reptiloīdu pasaules sazvērestības teorija Krievijā transformējās krievu neopagānisma dibinātāja, krievu "āriešu" nācijas pārākuma pār pārējo pasauli atbalstītāja, vēsturnieka un publicista Valērija Jemeļjanova ietekmē. Viņš cieši sadarbojās ar Padomju Savienības Komunistiskā partijas vadošajiem orgāniem un lasīja lekcijas partijas institūtos. 1973. gadā tās kļuva par protesta objektu, ASV pieprasīja to pārtraukšanu.

Pirms tam Putins jau atļāvās antisemītiskus izteikumus attiecībā uz Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski. 2023. gada 16. jūnijā, uzstājoties Pēterburgas ekonomikas forumā, viņš paziņoja, ka viņam ir "daudz ebreju draugu" un šie draugi Zelenski it kā dēvē par "nevis ebreju, bet ebreju tautas apkaunojumu".