Krievijā Krasnaja Jarugas rajonu pametuši gandrīz visi iedzīvotāji
foto: Reuters / Scanpix
No Krievijas Belgorodas apgabala Krasnaja Jarugas rajona izbraukuši jau 11 000 iedzīvotāju.
Pasaulē
2024. gada 13. augustā, 15:15

Krievijā Krasnaja Jarugas rajonu pametuši gandrīz visi iedzīvotāji

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv/LETA

No Krievijas Belgorodas apgabala Krasnaja Jarugas rajona izbraukuši jau 11 000 iedzīvotāju, otrdien paziņojis apgabala gubernators Vjačeslavs Gladkovs.

Krievijā Krasnaja Jarugas rajonu pametuši gandrīz ...

Kā ziņots, pirmdien Krievijas varasiestādes paziņoja, ka Ukrainas armijas aktivitātes dēļ uzsākušas iedzīvotāju evakuāciju no Krasnaja Jarugas rajona.

Pirmdienas vakarā tika slēgta iebraukšana šajā rajonā, kur iedzīvotāju kopskaits saskaņā ar 2020. gada tautas skaitīšanas datiem sasniedza 14 000.

Belgorodas apgabals, kas rietumos robežojas ar Ukrainu, ziemeļos robežojas ar Krievijas Kurskas apgabalu, kurā šobrīd iegājusi Ukrainas armija.

Kā ziņots, Ukrainas armija uzbrukumu Kurskas apgabalā sāka 6. augustā, pārraujot krievu robežapsardzību Sudžas rajonā, bet pēc tam sākot strauju virzību arī blakus esošajās teritorijās.

Tādējādi, karadarbībai pēc Krievijas atkārtotā iebruka ilgstot jau trešo gadu, Ukraina beidzot pārnesi karu uz pašas agresorvalsts teritoriju.

Naktī uz svētdienu Ukrainas armija iegāja Kurskas apgabala Belajas rajonā, kas robežojas ar Belgorodas apgabalu. Pirmdien sākās arī Belajas apgabala iedzīvotāju evakuācija.

Kā pirmdien Krievijas vietējās varasiestādes raportēja diktatoram Vladimiram Purinam, no savām dzīvesvietām tobrīd bija aizbēguši vai evakuēti jau 121 000 krievu, bet vēl 180 tūkstošus varasiestādes grasījās evakuēt.