Francijas prezidents Makrons izceļ divas galvenās pretinieces Ukrainas uzņemšanai NATO, un tās neesot Putina sabiedrotās Ungārija un Slovākija
Francijas prezidents Emanuels Makrons (foto: Scanpix / Reuters)
Pasaulē
2024. gada 9. jūlijā, 17:44

Francijas prezidents Makrons izceļ divas galvenās pretinieces Ukrainas uzņemšanai NATO, un tās neesot Putina sabiedrotās Ungārija un Slovākija

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv/LETA

Amerikas Savienotās Valstis un Vācija ir galvenās pretinieces Ukrainas uzņemšanai NATO, paziņojis Francijas prezidents Emanuels Makrons.

Francijas prezidents Makrons izceļ divas galvenās ...

Makrons pirms NATO samita Vašingtonā norādījis, ka ASV un Vācija stingri iebilst pret Ukrainas uzaicināšanu pievienoties aliansei. "Galu galā tas būs sabiedroto lēmums, vai aicināt Ukrainu pievienoties NATO," sacīja Makrons.

"Ukraiņi bija diezgan aizkaitināti, kad secināja, ka durvis ir atvērtas, bet ne tik ļoti. Un es domāju, ka Vašingtonas samita scenārijs būs tāds pats," norādīja Makrons, atgādinot par Ukrainas sarūgtinājumu pēc iepriekšējā NATO samita Viļņā, kur Ukraina netika uzaicināta pievienoties aliansei.

Makrona paziņojums var šķist pārsteidzošs, ņemot vērā, ka aliansē ir divas valstis Ungārija un Slovākija, kuru premjerministri Viktors Orbāns un Roberts Fico pastāvīgi uzstājušies ar Kremlim  atklāti labvēlīgiem izteikumiem, kā arī likuši sprunguļus militārai palīdzībai Ukrainai pret Krievijas agresiju, bet Ungārija visilgāk no visām alianses dalībvalstīm pretojās Zviedrijas uzņemšanai blokā.