Pēc raķešu trieciena "Ohmatdet" slimnīcai brīvprātīgajiem iespējams tika pasniegts saindēts ūdens
foto: Ekrānuzņēmums
Pasaulē
2024. gada 9. jūlijā, 17:27

Pēc raķešu trieciena "Ohmatdet" slimnīcai brīvprātīgajiem iespējams tika pasniegts saindēts ūdens

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/ 24tv.ua

Brīvprātīgā Jekaterina Terehova pastāstīja, ka nesen Krievijas uzbrukumā cietušajā"Ohmatdet" slimnīcā tika piegādāts saindētais ūdens. Pēc viņas teiktā, visi, kas to lietojuši, saindējušies ar ķīmiskām vielām.

Pēc raķešu trieciena "Ohmatdet" slimnīcai brīvprāt...

Terehova informēja, ka ar šo ūdeni saindējušies divi brīvprātīgie, vairāki viņu draugi, un policijas darbinieki. Brīvprātīgai pēc tam tika dotas injekcijas, raksta “Kanāls 24”.

Kas zināms par saindēto ūdeni?

8. jūlijā daudzi cilvēki no Kijevas uz "Ohmatdet" slimnīcu atveda ļoti daudz ūdens, tad ieradās Policija. “Mēs teicām, ka atstājam viņiem ūdeni, un turpinājām pulcēties. Pēc brīža policisti mūs izsauca un jautāja: Kas tas par ūdeni? Jūs redzat manu seju. Tā ir sarkana. Mēs visi esam saindējušies ar ķīmiskām vielām. Kāds pi****s, man nav vārdu, saindējāt ūdeni,“ skaidroja brīvprātīgā Terehova.

Jekaterina Terehova teica, ka viens tiesībsargs ar šo ūdeni mazgājis seju, cits - to dzēris. Visiem tika sniegta medicīniskā palīdzība slimnīcā. 

Ko saka policija?

Kijevas policija informēja, ka mediķi nav saņēmuši iedzīvotāju un policijas darbinieku iesniegumus par iespējamo saindēšanos. Tiesībsargājošās iestādes turpina veikt šīs lietas izmeklēšanu, un par iespējamo saindēšanos ar ūdeni uzzināja, uzraugot sociālos tīklus.