Hutiešu drons nodara bojājumus kravas kuģim Sarkanajā jūrā; apkalpe nav cietusi
foto: AP/Scanpix
Hutiešu drons nodara bojājumus kravas kuģim Sarkanajā jūrā.
Pasaulē
2024. gada 23. jūnijā, 13:16

Hutiešu drons nodara bojājumus kravas kuģim Sarkanajā jūrā; apkalpe nav cietusi

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/LETA

Jemenas šiītu nemernieku hutiešu trieciendrona uzbrukumā svētdien nodarīti bojājumi tirdzniecības kuģim Sarkanajā jūrā, taču tā apkalpes locekļi nav cietuši, liecina Lielbritānijas jūras spēku pārraudzītā kuģniecības drošības centra un privātās kuģniecības drošības firmas "Ambrey" sniegtā informācija.

Hutiešu drons nodara bojājumus kravas kuģim Sarkan...

Uzbrukums konteinerkuģim ar Libērijas karogu, kas bijis ceļā uz Cjindao Ķīnā, noticis aptuveni 120 kilometrus uz rietumiem no Jemenas ostas pilsētas Hodeidas.

Hutieši kopš 2023.gada novembra uzbrūk kuģiem Sarkanajā jūrā un Adenas līcī, apgalvojot, ka šādi solidarizējas ar palestīniešiem Izraēlas un teroristiskā grupējuma "Hamās" karā Gazas joslā.

Savienotās Valstis un Lielbritānija veic triecienus Jemenā, kuru mērķis ir mazināt Irānas atbalstīto hutiešu nemiernieku spējas veikt uzbrukumus, turklāt notiek arī starptautiski militāri centieni pārtvert bezpilota lidaparātus un raķetes, kas tiek raidītas uz kuģiem.

Hutiešu uzbrukumu dēļ kuģiem, kas šķērso Sarkano jūru, ir strauji pieaugušas apdrošināšanas izmaksas, un daudzi kuģniecības uzņēmumi izvēlējušies daudz garāku ceļu ap Āfrikas dienvidu galu.