Pasaulē
2024. gada 11. jūnijā, 13:43

Kanādiešu miljardieri apsūdz seksuālos noziegumos; esot uzbrucis pat 90 gadu vecumā!

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Kanādā arestēts 91 gadu vecais miljardieris Frenks Stronahs, kuru apsūdz seksuālos noziegumos, kas pastrādāti laika posmā no pagājušā gadsimta astoņdesmitajiem gadiem līdz pat 2023. gadam.

Kanādiešu miljardieri apsūdz seksuālos noziegumos;...

Austrijā dzimušajam miljardierim izvirzītas apsūdzības piecos punktos, kas attiecas uz izvarošanu, nepiedienīgu uzbrukumu, nelikumīgu brīvības atņemšanu un seksuālu uzbrukumu. Kanādas Ontario provinces Pīla reģiona policijas pārstāvis paziņoja, ka apsūdzības pret viņu izvirzījušas vairākas personas, taču atteicās minēto to skaitu. Policija aicina pieteikties personām, kurām ir informācija saistībā ar Stronaham inkriminētajiem noziegumiem vai kuras ir bijušas viņa upuri.

Policija paziņojusi, ka pēc apsūdzību izvirzīšanas Stronahs tika atbrīvots ar nosacījumu 8. jūlijā stāties Ontario provinces Bremptonas tiesas priekšā.

Stronaha advokāts Braiens Grīnspens paziņoja, ka viņa klients “kategoriski noraida” jebkādas pret viņu izvirzītās apsūdzības un ir apņēmības pilns nosargāt savu reputāciju kā filantrops un Kanādas biznesa aprindu cienījams pārstāvis.

Frenks Stronahs ir pazīstams kā viena no pasaulē lielākajiem autodetaļu ražotājiem “Magna International” dibinātājs, bet 1999. gadā viņš saņēma Kanādas prestižāko apbalvojumu Kanādas ordeni.

“Magna” pārstāvis paziņoja, ka kompānija ir informēta par apsūdzībām, taču uzsvēra, ka Stronahs vairs nav saistīts ar šo uzņēmumu. 2011. gadā Stronahs atkāpās no uzņēmuma vadītāja amata, bet 2012. gadā pameta tās padomi, lai koncentrētos uz politiskajām ambīcijām Austrijā, kur viņš nodibināja savu labēji populistisko eiroskeptiķu politisko partiju “Team Stronach”. Šī partija 2017. gadā tika likvidēta.

Viņa meita Belinda Stronaha no 2004. līdz 2008. gadam bija Kanādas parlamenta Pārstāvju palātas deputāte.