Pasaulē
2024. gada 6. jūnijā, 14:59

VIDEO: Maskavā ar automātu bruņots vīrietis nošauj garāmgājēju, sarīko apšaudi ar policiju

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Ar triecienšauteni bruņots vīrietis izdarījis slepkavību Alekseja Sviridova ielā Maskavā. Pēcāk uzbrucējs sarīkojis apšaudi ar policiju, tai cenšoties viņu notvert. Foto no notikuma vietas liek domāt, ka noziegumu pastrādājis militārists.

VIDEO: Maskavā ar automātu bruņots vīrietis nošauj...

Sākotnēji varasiestādes izvirzīja versiju, ka tā bijusi pasūtījuma slepkavība, taču pēcāk šī informācija noliegta. Sociālajos tīklos publicētie materiāli liecina, ka noziedznieks tērpies melnā un atklājis uguni no triecienšautenes (domājams, АKS-74U), stāvot uz brauktuves.

foto: Ekrānšāviņš
Notikuma vietā atrasta virkne karavīra individuālajā ekipējumā ietilpstošu priekšmetu - nazis, taktiskās brilles, vismaz trīs žņaugi u.c. ekipējums.
Notikuma vietā atrasta virkne karavīra individuālajā ekipējumā ietilpstošu priekšmetu - nazis, taktiskās brilles, vismaz trīs žņaugi u.c. ekipējums.

Sākotnēji slepkavas ievainotais vīrietis mēģinājis bēgt, taču uzbrucējs viņam iešāvis galvā. Noziedznieks pēcāk slēpās dzīvojamo māju pagalmos un sarīkojis īsu apšaudi ar policiju, kuras rezultātā smagi ievainots un notverts.

Tiek arī vēstīts, ka nogalinātais ir Konstantīns Bališanskis - biznesmeņa Andreja Bališanska, uzņēmuma "Mediasystem Group" vadītāja dēls. Notikuma vietā tapušās fotogrāfijas tikmēr liek domāt, ka slepkavības izdarītājam varētu būt bijusi saikne ar agresorvalsts armiju. Atrasti vairāki karavīra individuālajam ekipējumam raksturīgi piederumi - vismaz trīs žņaugi, triecienšautenes aptveres, taktiskās brilles, nazis un josta.