Pasaulē
2024. gada 3. jūnijā, 16:24

"No šejienes ir iespēja neatgriezties!" Okupanti aicina Krievijas iedzīvotājus neiet karot pret Ukrainu

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Krievu karagūstekņi, kuri tika apmainīti 31. maijā, aicināja savus pilsoņus nekarot Ukrainā. Pēc viņu vārdiem, "no šejienes ir iespēja arī neatgriezties". Par to ziņo Ukrainas ombuds Dmitrijs Lubinecs.

"No šejienes ir iespēja neatgriezties!" Okupanti a...

Dmitrijs Lubinecs jautāja okupantiem, vai viņiem nav bijušas problēmas ar atrašanos Ukrainas gūstā. Visi autobusā esošie vienbalsīgi atbildēja, ka nē.

Tikmēr visi okupanti paziņoja, ka nevēlas vēlreiz atgriezties karā Ukrainā. Uz jautājumu, vai ir ko novēlēt saviem pilsoņiem, savu viedokli pauda viens no karagūstekņiem.

foto: Ekrānuzņēmums
Šiem krieviem palaimējies palikt dzīviem un atgriezties mājās sveikiem un veseliem.
Šiem krieviem palaimējies palikt dzīviem un atgriezties mājās sveikiem un veseliem.
"Vēlējums: lai puiši paliek mājās, savās ģimenēs, pastāv iespēja no šejienes neatgriezties," viņš teica.

Lubinecs uzsvēra: šiem krieviem palaimējies palikt dzīviem un atgriezties mājās sveikiem un veseliem.

Karagūstekņu apmaiņa 31. maijā

31. maijā Ukraina un Krievija apmainījās ar karagūstekņiem. Tā rezultātā Ukrainā atgriezās 71 militārpersona un četri civiliedzīvotāji.

No gūsta tika atbrīvoti 37 Ukrainas bruņoto spēku pārstāvji. No gūsta tika atgriezts arī 21 zemessargs. Turklāt mājās atgriezās septiņi robežsargi, seši teritoriālās aizsardzības kaujinieki un četri Ukrainas civiliedzīvotāji.
Pēdējā karagūstekņu apmaiņa starp Krieviju un Ukrainu notika 2024. gada 8. februārī ar Apvienoto Arābu Emirātu palīdzību.