foto: ddp/ Vidapress
 “TikTok” plāno atlaist lielu daļu savu darbinieku
Ilustratīvs attēls.
Pasaulē
2024. gada 23. maijs, 10:52

“TikTok” plāno atlaist lielu daļu savu darbinieku

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/CNN

Paredzams, ka tiks atlaisti vairāki darbinieki, kas nodarbojas ar lietotāju atbalstu un komunikāciju, kā arī saturu un mārketingu.

Pašreizējā globālā “TikTok” lietotāju operātīvās darbības nodaļas komanda tiks likvidēta, un atlikušie darbinieki tiks sadalīti starp uzņēmuma uzticības un drošības, mārketinga, satura un produktu komandām.

Pirmie par “TikTok” plānu atlaist darbiniekus informēja ziņu kanāls “The Information”, bet  kompānija atteicās tiem sniegt jebkādu komentāru.

Cilvēki pastāstīja, ka daži “TikTok” darbinieki par masvieda atlaišanu uzzinājā no uzņēmuma operatīvās nodaļas vadītāja Adama Presera un galvenā zīmola un komunikāciju vadītājas Zenias Mučas, saņemot ziņu otrdienas vakarā, jau pēc “The Information” reportāžas.

"Darbinieku atlaišana bija jau plānota iespējams gandrīz gadu, bet tā ievilkās saistībā ar neseno darbinieku sastāva maiņu "TikTok" mārketinga, uzticamības, drošības un operatīvās nodaļas komandās", ziņu kanālam “CNN” pastāstīja viens no darbiniekiem.

Darbinieks piebilda, ka atlaišana nav saistīta ar šobrīd juridiskajiem un politiskajiem sarežģijumiem, ar kuriem uzņēmums saskaras Amerikas Savienotajās Valstīs un kuri varētu beigties ar iespējamu “TikTok” lietotnes aizliegumu visā valstī.

Šobrīd nav skaidrs, cik daudz “TikTok” darbinieku varētu zaudēt darbu. “The Information” ziņoja, iespējams lielākā daļa (no aptuveni 1000 darbinieku) zaudēs darbu. 2023. gadā “TikTok” informēja, ka Amerikas Savienotajās Valstīs strādā 7000 darbinieku.