foto: AP/Scanpix
ASV armija būvē pagaidu ostu Gazas joslas piekrastē
Satelītattēls ar pagaidu ostas būvniecības vietu
Pasaulē
2024. gada 25. aprīlis, 23:59

ASV armija būvē pagaidu ostu Gazas joslas piekrastē

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv/LETA

ASV armija ir sākusi būvēt pagaidu ostu Gazas joslas piekrastes tuvumā, lai varētu piegādāt vairāk humānās palīdzības šai teritorijai, ceturtdien paziņoja Pentagona preses sekretārs Pets Raiders.

Būvniecībā ir iesaistīti ASV kuģi, Raiders sacīja reportieriem, piebilstot, ka osta varētu būt gatava maija sākumā. Tikmēr turpinās sadarbība ar starptautisko sabiedrību, lai piegādātu palīdzību Gazas joslai citos veidos, sacīja Raiders.

ASV valdība marta sākumā paziņoja, ka ASV armija ir nodomājusi palīdzēt izveidot pagaidu ostu, lai caur to piegādātu pārtiku, ūdeni un medikamentus kara zonai, ņemot vērā humāno ārkārtas situāciju Gazas joslā.

Tika plānots uzbūvēt peldošu muliņu, kur varētu piestāt komerciālie kuģi ar palīdzības kravām. Šīs kravas tad tiktu pārvietotas uz citiem kuģiem un aizvestas uz peldošu aizsprostu, kur tās tiktu izkrautas.

Izraēla ziņoja, ka nezināmi uzbrucēji apšaudījuši ar mīnmetējiem pagaidu ostas vietu, kad to apmeklēja ANO darbinieki. Aizdomās par uzbrukumu tiek turēti palestīniešu kaujinieki.

Raiders vēlreiz lika saprast, ka ASV spēki neplāno iekļūt pašā Gazas joslā, kur kopš 7.oktobra notiek Izraēlas militārā operācija pret palestīniešu kaujinieku grupējumu "Hamās".