Pasaulē
2024. gada 20. aprīlis, 15:10

VIDEO: Ukrainas aizstāvji Berdiču apkaimē uzbrūk okupantu specvienībai un likvidē snaiperi

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Ukrainas militārpersonas netālu no Berdiču ciema veica uzbrukumu Krievijas specvienības grupai. Kopā ar viņiem drona uzbrukumā nokļuva arī kāds snaiperis, kurš kļuva par mērķi numur viens, vēsta Ukrainas bruņoto spēku sauszemes spēki.

"Berdiču ciema apkaimē tika pamanīta Krievijas specvienību grupa. Starp tiem bija arī snaiperis ar 338.kalibra šauteni," teikts ziņojumā.

Militārpersonas norāda, ka snaiperis kļuva par vienības prioritāro mērķi un bija pirmais, kuram drons uzbruka.

"Tūlīt pēc trieciena lielākā daļa no grupas sāka bēgt, pametot savu biedru. Snaiperis palika noasiņot, jo bija zaudējis kāju un guvis nopietnus ievainojumus," piebilda Ukrainas bruņotie spēki.

foto: Ekrānuzņēmums
Krievu okupantu specvienība ierakumos mēģina patverties no Ukrainas FPV drona.

Situācija Berdiču ciema rajonā

19. aprīlī ASV Kara studiju institūts (ISW) rakstīja, ka Ukrainas bruņotie spēki ir atkarojuši noteiktas pozīcijas Berdiču ciema rajonā.

Marta beigās 3. triecienbrigādes komandiera vietnieks Maksims Žorins precizēja, ka okupanti nepamet mēģinājumus virzīties uz priekšu Avdijivkas virzienā un koncentrējas uz mēģinājumiem "iekļūt" Semeņivkas ciemā, taču līdz šim viņiem tas nav izdevies.

Ukrainas bruņoto spēku virspavēlnieks Aleksandrs Sirskis februāra beigās sacīja, ka īpaši saspīlēta situācija izveidojusies Avdijivkas un Zaporižjas virzienā, kur Krievijas uzbrukuma vienības mēģina izlauzties cauri ukraiņu aizsardzībai un ieņemt Toņenkes, Orlivkas, Semeņivkas, Berdiču un Krasnohorivkas apdzīvotos punktus.

Krievu iebrucēju zaudējumi Ukrainā

Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā līdz 20. aprīļa rītam sasnieguši 458 580 karavīrus, ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Saskaņā ar ģenerālštāba datiem diennakts laikā iznīcināti 750 iebrucēji.

Kopš atkārtotā iebrukuma sākuma 2022.gada 24.februārī Krievija zaudējusi 7213 tankus, 13 873 bruņutransportierus, 11 678 lielgabalus un mīnmetējus, 1046 daudzlādiņu reaktīvās iekārtas, 763 zenītartilērijas iekārtas, 348 lidmašīnas, 325 helikopterus, 9341 bezpilota lidaparātu, 210 spārnotās raķetes, 26 kuģus un ātrlaivas, vienu zemūdeni, 15 717 automobiļus un autocisternas, kā arī 1918 specializētās tehnikas vienības.

Krievijas zaudējumu apmērs tiek precizēts, jo informācijas ieguvi traucē karadarbība.