foto: Ukrainian Presidency/SIPA/Scanpix
Vai Zelenskis būtu gatavs publiski aicināt ārvalstu armijas karot Ukrainā?
Volodimirs Zelenskis Sumi apgabalā 2024. gada 27. martā.
Pasaulē
2024. gada 7. aprīlis, 14:44

Vai Zelenskis būtu gatavs publiski aicināt ārvalstu armijas karot Ukrainā?

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Ukrainas prezidents uzskata, ka ārvalstu militārpersonas Ukrainā var nodarboties ar karavīru trenēšanu, kā arī palīdzēt remontēt militāro tehniku – taču viņš nav gatavs pieaicināt ārvalstu karavīrus dalībai kaujas darbībās.

"Trenēt mūsu puišus pie mums. Uzskatu, ka tas ir daudz ātrāk nekā sūtīt mūsu puišus, brigādes. Otrkārt, remontēt visu Rietumu tehniku Ukrainā, atsevišķos reģionos pazemē. Tas darbojas, un pat dažas lietas mēs jau darām un redzam, cik tas ir ātrāk, nekā sūtīt tankus vai bruņutehniku," Volodimiru Zelenski citē "Interfax-Ukraina".

Pie tam Zelenskis nav gatavs aicināt uz Ukrainu kaujas daļas. "Es nevaru šodien publiski teikt: jā, dodiet miera armijas, brauciet uz Ukrainu un cīnieties. (..) Mums tas ir riskanti, jo, ja es nākšu klajā ar šādu iniciatīvu, tad es jums teikšu, ka Krievija darīs visu, lai apturētu citu valstu militāro palīdzību," sacīja Zelenskis.

Vienlaikus viņš atgādināja, ka "mums ir daži brīvprātīgie formējumi, kad citas tautības cilvēki, ar citu pilsonību atbrauc un karo par Ukrainu. Ukraina nekad nebūs pret, ja kāds grib palīdzēt."