foto: Kremlin Pool / Alamy/ Vida Press
Medijs: Krievija ik mēnesi no Eiropas un ASV importē simtiem šauteņu
Ilustratīvs attēls.
Pasaulē
2024. gada 3. aprīlis, 20:42

Medijs: Krievija ik mēnesi no Eiropas un ASV importē simtiem šauteņu

Ziņu nodaļa

Jauns.lv / LETA

Saskaņā ar Krievijas Federālā akreditācijas dienesta datiem, šī gada februārī Krievijas uzņēmumi noformējuši dokumentus par 159 220 patronu un 1338 kājnieku vieglo šaujamieroču importu no Eiropas Savienības, Amerikas Savienotajām Valstīm, Turcijas un Japānas.

No šī skaita 957 ieroči tika importēti, apejot sankcijas. Pārējā daļa ir 381 Turcijas karabīne, vēsta medijs "The Insider". Ievērojamu importa daļu veido uzņēmumu "ATA Turqua" (Turcija), "Sabatti" (Itālija) un "Bergara" (ASV) medību šautenes. 

Lielākā partija bija 500 austriešu deviņu milimetru kalibra pistoļu "Glock 17 Gen5", kas ir policijas un īpašo uzdevumu vienību bruņojumā desmitiem valstu visā pasaulē. Tika importēti arī vairāki desmiti somu šauteņu "Sako S20" un "Tikka T3x", kā arī "Winchester XPR Strata" šautenes no Portugāles rūpnīcas "Browning Viana" un itāļu "Sabatti Urban Sniper" šautenes. 

Gandrīz visām šautenēm ir kalibrs ".308 Winchester" vai ".300 Winchester Magnum", un tās izmanto gan civilie mednieki, gan karavīri. Izdevums norāda, ka divējādā pielietojuma dēļ šos ieročus ir vieglāk izvest no ražotājvalstīm.