foto: Ekrānšāviņš
Krievija īstenojusi pēdējā laikā lielāko uzbrukumu Kijivai
Kijivas mērs Vitālijs Kļičko norāda, ka uzbrukumos cietuši vismaz 10 cilvēki.
Pasaulē
2024. gada 21. marts, 07:40

Krievija īstenojusi pēdējā laikā lielāko uzbrukumu Kijivai

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Ceturtdien ap plkst. 5.00 no rīta Krievija ar raķetēm apšaudījusi Kijivu. Tas ir lielākais uzbrukums Ukrainas galvaspilsētai pēdējo nedēļu laikā.

Skaļi sprādzieni Kijivā atskanēja ap plkst.5.00 no rīta, kad Ukrainas pretgaisa aizsardzības sistēmas mēģināja atvairīt Krievijas raidītās hiperskaņas un ballistiskās raķetes. Uzbrukums ilga līdz plkst.6.10, un patlaban sprādzienos nodarīto postījumu apmērs vēl nav apsekots.

"Kijivas virzienā tika izšautas vismaz trīsdesmit ballistiskās raķetes H-47M2 "Kinžal"," vēsta Ukrainas gaisa spēki.

Kijivas mērs Vitālijs Kļičko saziņas vietnē "Telegram" vēsta, ka atlūzas no pretgaisa aizsardzības sistēmu notriektajām raķetēm nokritušas uz dzīvojamām mājām, bērnudārziem un autostāvvietām, izraisot plašus ugunsgrēkus. Uzbrukuma laikā dzīvību zaudējuši vismaz 5, bet ievainojumus guvuši vismaz 10 cilvēki.

Kijivas pilsētas Militārās pārvaldes vadītājs Sergejs Popko norāda, ka viens no Ševčenkivskas rajona upuriem ir bērns.

Jāatzīmē, ka Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis jau trešdien, 20. martā, savā uzrunā norādīja, ka Ukrainai steidzami nepieciešama militāra palīdzība, lai tā spētu aizsargāties no Krievijas raidīto raķešu triecieniem.

"Pretgaisa aizsardzības sistēma nepieciešama visiem mūsu reģioniem. Mūsu sadarbības partneriem šādas aizsardzības sistēmas ir, un viņiem jāsaprot, ka tās glābj dzīvības," sacīja Zelenskis.