foto: REUTERS/SCANPIX
Bijušais “Vagner” algotnis Krievijā izvarojis sievieti
"Vagner" kaujinieki.
Pasaulē
2024. gada 3. marts, 22:23

Bijušais “Vagner” algotnis Krievijā izvarojis sievieti

Jauns.lv

No Ukrainas karadarbības zonas Krievijā atgriezies “Vagner” algotnis aizturēts par kādas sievietes izvarošanu.

Noziegums pastrādāts Kirovā 24. februārī, Krievijas uzsāktā kara otrajā gadskārtā, vēsta medijs "Baza". Dmitrijs Jefimovs 22 gadus veco sievieti aizvedis aiz garāžām, iesēdinājis svešā žigulī un seksuāli izmantojis. Pēc izvarošanas akta sievietei izdevās aizbēgt, bet Jefimovs, lai slēptu pēdas, savu auto sadedzināja. Tomēr tas viņu no likumsargiem neglāba.

Varmāka jau iepriekš ticis sodīts - 2013. gadā par izvarošanu, bet 2019. gadā par slepkavību, tomēr visu sodu viņš neizcieta, jo pieteicās karot pret Ukrainu. Līdz ar to viņš saņēma apžēlošanu no Krievijas diktatora Vladimira Putina tāpat, kā apžēlošanu saņēmuši tūkstošiem citu savervēto cietumnieku.

29. februārī tiesa Novosibirskā piesprieda 17 gadus cietumā “vāgnerietim” Sergejam Šahmatovam par seksuālām darbībām pret 11 un 12 gadus vecām meitenēm, kuras ievilka garāžā, draudot ar ieroci. Viņš atzina vainu, klāstot, ka bijis smagā narkotiku un alkohola reibumā. Iepriekš Šahmatovs bija tiesāts par krāpšanu un zādzībām.

Janvārī par izvarošanu un cietušās aplaupīšanu Sverdlovskas apgabalā aizturēti “vāgnerieši” Ivans Komarovs un Romans Kalmikovs. Pēdējais pirms došanās karot izcieta sodu par 88 gadu vecas pensionāres slepkavību 400 rubļu (četri eiro) dēļ. Komarovs bija notiesāts par iekļūšanu uzņēmuma teritorijā, kur viņš sasēja sargu un iesita pa galvu ar ieroča stobru. Novembra  beigās Orenburgas apgabalā kara “veterāns” Jurijs Gavrilovs izvaroja piektklasnieci.

Pēc “Versija” žurnālistu aprēķiniem, pērn pret apžēlotajiem “vāgneriešiem” ierosināts vairāk nekā 190 krimināllietu, publiski gan ziņots tikai par 32 noziegumiem.

Putins šos deklasētos elementus nosaucis par Krievijas jauno eliti, bet cietušajiem licis samierināties, ka tā ir dzīve, “tā diktē mums savus bargos noteikumus”.