Pasaulē
2024. gada 24. februāris, 09:51

Ukraiņi ar droniem uzbrukuši Novoļipeckas metalurģijas rūpnīcai, kas apgādā okupantu armiju

Jauns.lv

Naktī uz 24. februāri Ukrainas specdienesti uzbruka Novoļipeckas metalurģijas rūpnīcai. Šī ir viena no lielākajām šāda veida rūpnīcām Krievijā, kas strādā Krievijas armijas labā.

Šonakt Krievijas pilsētā Ļipeckā atskanēja sprādzieni, un krievi nekavējoties sūdzējās par dronu uzbrukumiem.

Soctīklos ziņoja, ka vietējās metalurģijas rūpnīcas teritorijā izcēlies ugunsgrēks. Turklāt sprādziena brīdis tika fiksēts video.

Ļipeckas apgabala gubernators apstiprināja ugunsgrēku rūpnīcā, taču apgalvoja, ka nav cietušo.

foto: Ekrānuzņēmums
Vērienīgs sprādziens Ļipeckas metalurģijas rūpnīcā.

Saskaņā ar avotiem šī ir viena no lielākajām metalurģijas rūpnīcām Krievijas Federācijā. Tā darbojas militāri rūpnieciskajā kompleksā un pilda lielu skaitu valsts līgumu. Šī uzņēmuma izejvielas tiek izmantotas Krievijas raķešu, artilērijas, dronu utt. ražošanā.

Šajā rūpnīcā tiek ražoti aptuveni 18% no visa Krievijas Federācijas tērauda. Tas ir galvenais uzņēmums reģiona stratēģiskajā nozarē. Ienaidnieka raķetes ir kniedētas no tērauda, sakausējumiem un velmējumiem.

Tāpēc Ukrainai tas ir leģitīms mērķis.

Pēc spēcīgiem sprādzieniem Novoļipeckas metalurģijas rūpnīcā sākās plaša mēroga ugunsgrēks, un viss rūpnīcas personāls tika evakuēts.

Kā piebilst specdienesti, Ukrainas drošības dienesta un Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenā izlūkošanas pārvaldes droni trāpījuši iekārtās, kas neattīrītas koksa gāzes primārai dzesēšanai. Šo objektu iznīcināšana novedīs pie visa metalurģijas rūpnīcas ražošanas procesa pārtraukšanas uz ilgu laiku.

Tiek atzīmēts, ka skartās rūpnīcas īpašnieks ir Krievijas diktatoram Vladimiram Putinam pietuvinātais oligarhs Vladimirs Lisins. Pēc "Forbes" datiem, viņš ir viens no trim bagātākajiem cilvēkiem Krievijā.

Mediji ziņo, ka vēl nesen Novoļipeckas metalurģijas rūpnīca ražoja izejvielas Krievijas uzņēmumiem, kas nodarbojas ar kodolieroču un ballistisko raķešu ražošanu.