Baidens paziņo par vairāk nekā 500 jaunām sankcijām Krievijai
foto: ZUMAPRESS.com
Džo Baidens tiekas ar Alekseja Navaļnija atraitni un meitu. Baidens jau iepriekš solījis asi vērsties pret Krieviju, ja tiks apdraudēta Navaļnija dzīvība.
Pasaulē

Baidens paziņo par vairāk nekā 500 jaunām sankcijām Krievijai

Jauns.lv

ASV ir paziņojušas par vairāk nekā 500 jaunām sankcijām pret Krieviju saistībā ar tās iebrukumu Ukrainā un opozīcijas pārstāvja Alekseja Navaļnija nāvi apcietinājumā, vēsta BBC. 

Baidens paziņo par vairāk nekā 500 jaunām sankcijā...

Sankcijas būs vērstas pret personām, kas saistītas ar Navaļnija ieslodzījumu un Krievijas kara mašīnu, sacīja prezidents Džo Baidens.

Eksporta ierobežojumi tiks noteikti gandrīz 100 firmām vai privātpersonām.

Nav skaidrs, kādu ietekmi sankcijas atstās uz Krievijas ekonomiku, norāda BBC. 

Baidens jau iepriekš solījis asi vērsties pret Krieviju, ja tiks apdraudēta Navaļnija dzīvība.

Savā paziņojumā prezidents Baidens norādīja, ka sankcijas "nodrošinās", ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins "maksās vēl lielāku cenu par savu agresiju ārvalstīs un represijām mājās".

Sankcijas iezīmē nedēļu kopš Navaļnija pēkšņas nāves Polārā loka cietumā. Baidens ir teicis, ka nevar būt šaubu, ka vainojams Krievijas prezidents.

Sankcijas noteiktas arī Krievijas plašā iebrukuma Ukrainā otrās gadadienas priekšvakarā.

"Pirms diviem gadiem viņš mēģināja noslaucīt Ukrainu no kartes. Ja Putins nesamaksās cenu par savu nāvi un iznīcināšanu, viņš turpinās," teikts Baidena paziņojumā.

Piektdien ES arī paziņoja par savām sankcijām gandrīz 200 uzņēmumiem un personām, kas apsūdzētas par palīdzēšanu Krievijai iegādāt ieročus vai līdzdalību ukraiņu bērnu nolaupīšanā, ko Maskava noliedz.

To vidū bija 10 Krievijas uzņēmumi un privātpersonas, kas iesaistītas Ziemeļkorejas bruņojuma nosūtīšanā uz Krieviju, tostarp Ziemeļkorejas aizsardzības ministrs.

Kopš kara sākuma ES ir iekļāvusi vairāk nekā 2000 personu.

Atbildot uz to, Krievijas Ārlietu ministrija paziņoja, ka ir ievērojami paplašinājusi to ES amatpersonu un politiķu sarakstu, kurām aizliegts ieceļot Krievijā.

"Eiropas Savienība turpina savus neauglīgos mēģinājumus izdarīt spiedienu uz Krieviju, izmantojot vienpusējus ierobežojošus pasākumus," teikts tās paziņojumā.