foto: CAMERA PRESS/EIDON / Vida Press
Aleksejs Navaļnijs katru dienu spiests klausīties vienu un to pašu dziesmu
Alekseja Navaļnija karikatūra.
Pasaulē
2024. gada 23. janvāris, 14:43

Aleksejs Navaļnijs katru dienu spiests klausīties vienu un to pašu dziesmu

Jauns.lv

Opozicionārs Aleksejs Navaļnijs, kurš izcieš sodu kolonijā Jamalas Ņencu autonomajā apvidū, sociālajos tīklos stāsta, ka tur katru dienu pēc Krievijas himnas piecos no rīta skan krievu dziedātāja Šamana populārā dziesma "Es esmu krievs".

Šāds paziņojums parādījās Navaļnija oficiālajos kontos dažādos sociālajos tīklos: "Šeit katru dienu piecos no rīta komanda "Podjem", kam seko Krievijas himna. Uzreiz pēc tās - valsts otrā svarīgākā dziesma: vienmēr ieslēdz šo Šamana dziesmu "Es esmu krievs"."

Šo situāciju Navaļnijs, kurš ieslodzījumā atrodas kopš 2021. gada, dēvē par visai ironisku: "Ja godīgi, joprojām neesmu pārliecināts, ka pareizi saprotu, kas ir postironija un metaironija. Bet, ja tā nav, kas tas vispār ir?"

Iepriekš pats Šamans (īstajā vārdā Jaroslavs Dronovs) komentēja versiju, ka viņa jaunais klips "Dzīvs" veltīts Aleksejam Navaļnijam.

"Cilvēku fantāzijai nav robežu. Katrs redz to, ko grib redzēt. Kā teica prezidents: "muldēšana, ko nav ko apspriest. Tikai muļķības! Visi izkasīja no deguna un izsmērēja pa saviem "Telegram" kanāliem," Dziesma un klips "Dzīvs" iznāca Ziemassvētku vakarā un ir veltīta krievu vēstures varoņiem un visai mūsu valstij, kas šajā visiem grūtajā laikā neatkāpjoties iet uz uzvaru," paziņoja skatuves mākslinieks.

Klipā dziesmā "Dzīvs" Šamanis iejūtas cietumnieka tēlā. Vispirms viņš nīkst kamerā, tad tiek vests caur agresīvu pūli un piesiets pie staba. Tur liriskajam varonim pasludina spriedumu un sāk to apmētāt ar akmeņiem, bet pēc tam dod saplosīšanai pūlim. Finālā viņš skatītāju priekšā atkal parādās dzīvs.