foto: Osamah Yahya/ZUMA Press Wire / SplashNews.com/ Vida Press
Izraēla: "Hamas" prasības ķīlnieku atbrīvošanai ir smieklīgas
Jemenas atbalstītāji tur ieročus bruņota protesta laikā Jemenā.
Pasaulē
2024. gada 22. janvāris, 23:19

Izraēla: "Hamas" prasības ķīlnieku atbrīvošanai ir smieklīgas

Jauns.lv/LETA

Izraēla paziņojusi, ka palestīniešu teroristiskā grupējuma "Hamas" priekšnoteikumi ķīlnieku atbrīvošanai ir smieklīgi, jo "Hamās" apmaiņā pret to vēlas, lai Izraēla atbrīvo teroristus, kas atbildīgi par slepkavībām un izvarošanām 7.oktobrī.

Izraēlas valdības preses pārstāvis paziņoja, ka "Hamas" pieprasījis, lai Izraēlas armija pilnībā atkāpjas no Gazas joslas un atbrīvo teroristus, kas izvaroja un slepkavoja "Hamas" uzbrukumā Izraēlai 7.oktobrī, kā arī pieprasa izveidot Palestīnas valsti.

Amatpersona norādīja, ka tā būtu vienkārša kapitulācija "Hamas" priekšā, un uzsvēra, ka Izraēlai ir svarīgi gūt pilnīgu uzvaru šajā karā. Viņš piebilda, ka Izraēla nevar uzvarēt, kamēr "Hamas" nebūs pilnībā iznīcināts.

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu šodien paziņoja, ka "Hamas" priekšlikums atbrīvot ķīlniekus nav patiess, bet paziņoja, ka Izraēlai ir sava iniciatīva, taču plašāk to nepaskaidroja.

Ķīlnieku tuvinieki šodien izjauca parlamenta sēdi Jeruzalemē. Protestu dēļ to nācās atcelt. Radinieki prasa valdībai vienoties par ķīlnieku atbrīvošanu.