foto: ZUMAPRESS.com
ASV prezidenta amata kandidāts sola likvidēt Federālo izmeklēšanas biroju
Viveks Ramasvami
Pasaulē
2024. gada 2. janvāris, 14:46

ASV prezidenta amata kandidāts sola likvidēt Federālo izmeklēšanas biroju

Jauns.lv

ASV prezidenta amata kandidāts Viveks Ramasvami, kurš jau ir slavens kā Kremļa interešu aizstāvis, aicinot izbeigt Ukrainas atbalstu pret Krievijas agresiju, savas ievēlēšanas gadījumā nu sola likvidēt Federālo izmeklēšanas biroju.

“FIB nevar reformēt. Pareizā atbilde — to slēgt. Jā, prezidents var to izdarīt. Es to izdarīšu,” viņš paziņoja savā “X” kontā.

Šī nav pirmā reize, kad Ramasvami draud slēgt FIB. Septembrī notikušajā republikāņu partijas konventā Anaheimā viņš solīja likvidēt ne vien FIB, bet arī ASV Ieņēmumu dienestu (IRS), Alkohola, tabakas, šaujamieroču un sprāgstvielu biroju, Slimību kontroles un profilakses centru, Kodolenerģētikas regulēšanas komisiju un Izglītības ministriju, tās nodēvējot par “dziļās valsts” (deep state) elementiem.

Nesen viņš jau izcēlies ar solījumu atzīt Krievijas okupētos Ukrainas apgabalus par Krievijas sastāvdaļu, kā arī piekāpties Kremļa prasībai nepieļaut NATO paplašināšanos.

Tiesa, maz ticams, ka šīs Ramasvami idejas tiks realizētas, vismaz to iespējamais īstenotājs nebūs viņš. Aptaujās Ramasvami ne tikai graujoši atpaliek no republikāņu galvenā kandidāta, eksprezidenta Donalda Trampa, bet būtiski atpaliek pat no Floridas gubernatora Rona Desantisa un bijušās Dienvidkarolīnas gubernatores un bijušās ASV vēstnieces ANO Nikijas Heilijas.

Republikāņu kandidāts tiks izraudzīts no 15. līdz 18. jūlijam paredzētajā partijas Nacionālajā konventā Milvoki, kamēr demokrāti, kuru galvenais kandidāts ir pašreizējais prezidents Džo Baidens, galīgo kandidātu paziņos no 19. līdz 22. augustam paredzētajā partijas Nacionālajā konventā Čikāgā. Prezidenta vēlēšanas notiks 5. novembrī, bet jaunievēlētais prezidents stāsies amatā nākamā gada 20. janvārī.