Pasaulē
2023. gada 27. decembris, 19:58

Cik ironiski — tagad modīgā "urku" seriāla aktieri atpazīst kā bēguļojošu slepkavu

Jauns.lv

Pašreizējās “specoperācijas” gaisotnē ļoti populārā Krievijas seriāla “Puiša vārds. Asinis uz asfalta” (Слово пацана. Кровь на асфальте) aktieris izrādījies reāls slepkava. Viņu ekrānā atpazina kāds liecinieks 12 gadus senās slepkavības lietā.

Aktieris Sergejs Bazanovs, kurš pagātnē jau ir vairākkārt tiesāts, tika arestēts sakarā ar 2011. gada 22. decembrī pastrādāto uzņēmēja Aleksandra Dzabijeva slepkavību. Izmeklētāji uzskata, ka Bazanovs kopā ar tiesāto Jevgēņiju Nikolajevu un vēl četriem līdzdalībniekiem nošāva uzņēmēju, mēģinot viņu aplaupīt. Slepkavības brīdī pie uzņēmēja bija 900 tūkstoši dolāru.

Atsaucoties uz neminētu informētu personu, “Telegram” kanāls “VČK-OGPU” vēsta, ka pēdējā laikā atsākta izmeklēšana par bandu, kas 2010. – 2012. g. aplaupīja uzņēmējus, kuru rīcībā uzbrukuma brīdī bija lielas naudas summas, un izmeklētājiem izdevās atrast jaunu liecinieku, kura nopratināšanas laiks sakrita ar skandalozā seriāla demonstrēšanas sākumu. “Negaidīti liecinieks sacīja, ka redzēja noziedznieku ekrānā, šajā pašā seriālā. Uzrādot fotogrāfiju, arī citi liecinieki atpazina Bazanovu kā laupītāju,” vēsta “Telegram” kanāls.

Bazanovs ar līdzdalībnieku savu vainu neatzīst. Seriāla konsultants Roberts Garejevs atzina RBK, ka aktieru skaitā tiešām ir Sergejs Bazanovs, taču viņš nezinot, vai slepkavības lietā arestēts tieši viņš. Savukārt tiešsaistes servisa “Wink”, kurā demonstrē seriālu, preses dienestā atteicās sniegt komentārus. “Nekomentējam. Tas nekādi nav saistīts ar seriālu,” paziņoja preses dienests.

Režisora Žoras Križovņikova seriāla pirmizrāde notika 9. novembrī, pēdējā sērija demonstrēta 21. decembrī. Kriminālās drāmas pamatā ir reāli notikumi, tā filmēta pēc Roberta Garejeva tāda paša nosaukuma grāmatas motīviem. Tajā stāstīts par pagājušā gadsimta septiņdesmito un astoņdesmito gadu “Kazaņas fenomenu”, kad pilsētu kontrolēja nežēlīgu jauniešu bandas, kas regulāri rīkoja asiņainus masu kautiņus un grautiņus. Bazanovs atveidoja epizodisku lomu — vienu no grupējuma “Universam” locekļiem.