foto: Dominika Zarzycka/NurPhoto/Shutterstock/ Vida Press
Polijas iznīcinātāji virs Baltijas jūras pārtvēruši Krievijas gaisa spēku lidaparātu
Polijas gaisa spēki nesen ir iesaistījušies kārtējā NATO gaisa telpas patrulēšanas operācijas rotācijā virs Baltijas valstīm. Ilustratīvs foto
Pasaulē
2023. gada 22. decembris, 20:29

Polijas iznīcinātāji virs Baltijas jūras pārtvēruši Krievijas gaisa spēku lidaparātu

Jauns.lv

Igaunijas Amari militārajā lidlaukā bāzēto Polijas Gaisa spēku iznīcinātāji F-16 veikuši pirmo agresorvalsts Krievijas militāro lidaparātu pārtveršanas operāciju pēc to rotācijas sākuma Baltijas valstu gaisa telpā, ziņo NATO Gaisa spēku pavēlniecība, vēsta Sargs.lv.

Saskaņā ar Sabiedroto Gaisa spēku pavēlniecības informāciju, minētā pārtveršana notikusi 13. decembrī, kad poļu F-16 tikuši pacelti gaisā, lai virs Baltijas jūras pārtvertu Krievijas gaisa spēku lidmašīnu Il -18V, kura lidojusi tuvu NATO gaisa telpas robežām virzienā no Krievijas uz tās kontrolēto Kēnigsbergas eksklāvu.

Kā ziņo pavēlniecība, laika periodā no 11. līdz 16. decembrim līdz ar Polijas Gaisa spēku iznīcinātājiem vairākus līdzīgus uzdevumus veikuši Francijas un Beļģijas gaisa spēku iznīcinātāji.

Polijas gaisa spēki nesen ir iesaistījušies kārtējā NATO gaisa telpas patrulēšanas operācijas rotācijā virs Baltijas valstīm.

Šobrīd Amari bāzē Igaunijā ir dislocēti četri Polijas Gaisa spēku F-16 tipa iznīcinātāji. Tie nodrošina patruļas kopā ar Beļģijas Gaisa spēku lidmašīnām F-16 un Francijas Gaisa spēku iznīcinātājiem “Mirage” 2000-5, kas izvietoti Šauļos Lietuvā.

Polija aktīvi piedalās ilgstošajā sabiedroto misijā reģiona debesīs un atbalsta NATO kolektīvās aizsardzības nostāju, nodrošinot Malborkas un Lokas gaisa bāzes sabiedroto iznīcinātāju izvietošanai.