1dienas
19stundas
34minūtes
22sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
"Bolt" Tallinā sāk sūtījumu piegādes pakalpojumu
foto: dpa/picture-alliance
“Bolt” firmas uzraksts.
Pasaulē

"Bolt" Tallinā sāk sūtījumu piegādes pakalpojumu

Jauns.lv/LETA

Kompānija "Bolt" piektdien Tallinā sāk piedāvāt pakalpojumu "Bolt Delivery", solot sūtījumus piegādāt jau tajā pašā dienā.

"Bolt" Tallinā sāk sūtījumu piegādes pakalpojumu...

"Bolt" lietotnē klienti var ātri nosūtīt atrastas lietas, dāvanas un neliekas paciņas.

Pakas nosūtīšana, izmantojot "Bolt" lietotni, ir līdzīga braukšanas koplietošanai platformā. Sūtītājs norāda saņemšanas vietu un galamērķi, piekrīt cenai un nodod šoferim paku, lai to nogādātu galamērķī. Pirms pakas nosūtīšanas klienti var redzēt paredzamo cenu un reāllaikā sekot līdzi tās piegādei. Ar "Bolt Delivery" var nosūtīt sūtījumus, kuru vērtība nepārsniedz 150 eiro un svars nepārsniedz 15 kilogramus, izņemot aizliegtus sūtījumus.

"Bolt Delivery" var pakalpojumu var pieteikt gan sūtītājs, gan saņēmējs. Piegādes kategorijas cenas ir identiskas "Bolt" kategorijas cenām. Pašlaik pakalpojums ir pieejams tikai Tallinā, taču ir plānots to paplašināt arī uz citām Igaunijas pilsētām.

Kopumā "Bolt" pakalpojumus izmanto vairāk nekā 100 miljoni klientu 45 Eiropas un Āfrikas valstīs.

"Bolt" 2013.gadā Igaunijā izveidoja Markuss Villigs, kuram pašlaik kompānijas kapitālā pieder 17,05%. Grupu veido vairāki desmiti uzņēmumu, kuru māteskompānija "Bolt Technology" ir visu "Bolt" lietotņu intelektuālā īpašuma turētāja. Lielāko daļu izpētes un izstrādes darba saistībā ar intelektuālo īpašumu notiek Igaunijā. 

Tēmas