foto: Ashraf Amra \ apaimages/SIPA
Turcija kļūst par "Hamas" aizbildni — lai Izraēla nemēģina ārzemēs medīt "Hamas" teroristus!
"Hamas" politiskais līderis Ismails Hanija bauda luksusa dzīvi Katarā.
Pasaulē
2023. gada 4. decembris, 22:09

Turcija kļūst par "Hamas" aizbildni — lai Izraēla nemēģina ārzemēs medīt "Hamas" teroristus!

Jauns.lv/LETA

Turcija brīdinājusi Izraēlu par "nopietnām sekām", ja tā mēģinās rīkot palestīniešu teroristu organizācijas "Hamas" pārstāvju medības ārpus palestīniešu teritorijām, arī Turcijā, pirmdien vēsta ziņu aģentūra "Reuters", atsaucoties uz vārdā neminētu Turcijas izlūkdienesta pārstāvi.

"Mūsu sarunbiedriem tika pausti atbilstoši brīdinājumi, ņemot vērā Izraēlas oficiālo pārstāvju paziņojumus, un Izraēlai tika norādīts, ka šādām darbībām būs nopietnas sekas," "Reuters" citē turku izlūku.

Pagājušajā nedēļā amerikāņu prese vēstīja par Izraēlas specdienestu plāniem likvidēt "Hamas" līderus, kas dzīvo ārzemēs.

Svētdien Izraēlas sabiedriskā raidorganizācija "Kan" publiskoja ierakstu, kurā iekšējās drošības dienesta "Shin Bet" vadītājs Ronens Bars izsakās, ka Izraēla tiks līdz hamasiešiem, kas dzīvo Libānā, Turcijā un Katarā, pat ja tam būs vajadzīgi gadi. No ieraksta gan nav skaidrs, kad un kam Bars to teicis.

Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans vēl sestdien sacīja, ka atteicies pakļauties ASV spiedienam un saraut saites ar "Hamas". "Es nekādi nevaru pieņemt, ka "Hamās" ir teroristu organizācija, lai arī ko kāds teiktu," sacīja Erdogans.

"Hamas" politiskais līderis Ismails Hanija vairākus gadus kopā ar ģimeni dzīvo Katarā.