foto: AP/Scanpix
Cūkām līdzīgi radījumi ASV Arizonas štatā izposta golfa laukumu
Pekars.
Pasaulē
2023. gada 19. novembris, 07:01

Cūkām līdzīgi radījumi ASV Arizonas štatā izposta golfa laukumu

Jauns.lv

ASV Arizonas štatā kādu rītu skatam pavēries pavisam izpostīts golfa laukums, bet naktī krūmos dzirdama cūkai raksturīga rukšķēšana un zobu klabināšana.

Iestājoties tumsai vienā no ASV gleznainākajiem golfa klubiem, no sarkano klinšu kanjona sienām atskanēja draudīgi trokšņi.

Kad no rīta Arizonas saule uzspīd pār Septiņiem kanjoniem, atklājas iznīcība. Plašas izpostītā zālāja kaudzes kā vaļējas brūces klāj 7000 jardu garu golfa laukumu, zeme un zāle ir izkaisīta visos virzienos pāri citādi neskartajiem fērveja celiņiem.

"Kad jūs tos sastopat un ieraugāt, tas ir kā Tasmānijas velns," CNN stāsta Septiņu kanjonu ģenerāldirektors Deivs Bisbijs.

"Ar šiem zobiem viņi var izrakņāt kūdru... tas ir patiešām satraucoši, kad jūs to redzat," viņš norāda.

Cūkām līdzīgi, bet ne cūkas. Pekari, pazīstamas arī kā muskusa cūkas, ir pekari dzimtas zīdītāju sugas pārstāvji, kuru izcelsmes vieta ir Dienvidamerika, bet pēc tam tie ieceļojuši Arizonā un citos ASV dienvidrietumu štatos.

Saskaņā ar Arizonas štata Medību un zivju departamenta datiem, pekari ar baltu apkakli, kas rotā pelēcīgi melnu kažokādu, parasti izaug trīs līdz četras pēdas garas un 19 collas garas, sver no 40 līdz 60 kilogramiem un vidēji nodzīvo septiņus ar pusi gadus.

Tās ir plaši izplatītas tuksnešu apvidos, taču spēj pielāgoties dažādiem biotopiem, un to uzturā pārsvarā ir augi- kaktusi, sīpolpuķes un citi augi, taču tās ēd arī atkritumus, kukaiņus un - Septiņu kanjonu darbiniekiem liktenīgi - tārpus.

Tēmas