Pasaulē
2023. gada 18. oktobris, 12:55

VIDEO: Ukrainas droni uzbrukuši okupantu nometnei Kurskas apgabalā, reģistrēti vismaz 18 triecieni

Jauns.lv

Ukrainas Drošības dienests uzbruka okupantu militārajai nometnei netālu no Halino lidlauka Kurskas apgabalā. Tika reģistrēti vismaz 18 dronu trāpījumi.

Avoti ziņo, ka drošības dienests naktī uz 18. oktobri uzbruka Krievijas lauka nometnei netālu no Postojalije Dvori ciema. Tur, netālu no "Halino" militārā lidlauka, atradās līdz 3 tūkstošiem Krievijas militārpersonu un aptuveni 80 militārās tehnikas vienības.

foto: Ekrānuzņēmums
Tur, netālu no "Halino" militārā lidlauka, atradās līdz 3 tūkstošiem Krievijas militārpersonu un aptuveni 80 militārās tehnikas vienības.

Ukrainas Drošības dienests uzsver, ka precīzs ienaidnieka zaudējumu skaits tiek precizēts. Taču triecieni bija spēcīgi, jo nometnē tika reģistrēti vismaz 18 dronu triecieni.

"Visu nakti krievi no apkārtējiem ciematiem sociālajos tīklos apsprieda sprādzienu skaņas. Lai gan ļoti dīvaini, kā viņi tās varēja dzirdēt, jo Krievijas varas iestādes ziņoja, ka pretgaisa aizsardzība "notriekusi visus dronus" un "nebija nekādu zaudējumu"," norāda avoti.

Kas notika?

Šonakt Kurskas apgabala iedzīvotāji soctīklos rakstīja par spēcīgiem sprādzieniem. Vēlāk krievi paziņoja par bezpilota lidaparāta uzbrukumu.

Kurskas apgabala gubernators Romāns Starovoits apliecināja, ka Kurskas apgabalā, iespējams, tika notriekti 6 bezpilota lidaparāti un vēl 4 "likvidēti" ar elektroniskajām karadarbības sistēmām.

Arī Krievijas Aizsardzības ministrija mēģināja attaisnot sprādzienus. Šoigu paziņoja, ka virs Kurskas, Belgorodas apgabalā un virs Melnās jūras esot notriekti 28 droni.