Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Pasaulē

Šaušalīgs video no "Hamas" uzbrukuma: teroristi uz šosejas atklāj uguni uz garāmbraucošu auto

Jauns.lv

Soctīklos publicēts šaušalīgs video, kas 7. oktobra rītā uzņemts ar automašīnas video reģistratoru. Tajā fiksēts "Hamas" teroristu uzbrukumus autovadītājam uz lielceļa. Vadītājs uzbrukumā tika nošauts.

Šaušalīgs video no "Hamas" uzbrukuma: teroristi uz...

Video redzams, ka automašīna Gazas joslas tuvumā brauc pa ceļu, bet pretī tai iznāk bruņoti kaujinieki, kuri viens pēc otra pavērš ieročus pret autovadītāju un atklāj uguni. Šoferis mēģina bēgt, bet tālāk uz ceļa sastop vēl citus bruņotos "Hamas" teroristus.

foto: Ekrānuzņēmums
Autovadītājs uz lielceļa sastapa "Hamas" teroristus, kuri sāka šaut pa viņa auto. To visu fiksēja transportlīdzekļa video reģistrators.
Autovadītājs uz lielceļa sastapa "Hamas" teroristus, kuri sāka šaut pa viņa auto. To visu fiksēja transportlīdzekļa video reģistrators.

Jauns.lv jau vēstīja, ka kopš palestīniešu islāmistu grupējumu "Hamas" un "Islāma džihāds" iebrukuma sākuma sestdienas rītā, Izraēlā noslepkavoto cilvēku skaits pārsniedzis 900. Vēl 2600 cilvēki uzbrukumos ir ievainoti. Starp upuriem absolūtais vairākums ir civilpersonas, un tikai 73 ir karavīri.

Palestīniešu kaujinieki no Gazas joslas uzbrūk Izraēlai

Sestdienas rītausmā palestīniešu kaujinieki no Gazas joslas uz Izraēlu izšāva desmitiem raķešu, nogalinot vienu cilvēku un 15 ievainojot. Reaģējot uz ...

Pēc "Hamas" uzbrukuma vismaz 260 cilvēku mirstīgās atliekas ir atrastas "Superova" mūzikas festivāla norises vietā tuksnesī Reimas kibucā metālu no Izraēlas robežas ar "Hamas" kontrolēto Gazas joslu.

Izdzīvojušie stāstīja, ka brīdī, kad pusseptiņos sestdienas rītā sāka skanēt sirēnas, tūkstošiem jauniešu neaptvēra, ka sācies teroristu uzbrukums, bet skaņas noturēja par transa mūzikas šova elementu. Situācijas nopietnību cilvēki saprata tad, kad gaisā parādījās neskaitāmu raķešu atstātās pēdas un šaušana.

Vēl aptuveni 150 cilvēkus kaujinieki ir sagrābuši par ķīlniekiem un aizveduši uz Gazas joslu. Viņu vidū ir gan militārpersonas, gan civilisti, tajā skaitā sievietes, bērni un gados veci cilvēki.

Uzbrukumos, kas sākās sestdienas rītā, bija iesaistīts aptuveni 1000 kaujinieku, televīzijas kanāla ABC raidījumā "This Week" pavēstījis ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens.

Līdz šim Izraēlas dienviddaļas teritorijās pie robežas ar Gazas joslu uzieti aptuveni 1500 likvidēto palestīniešu kaujinieku līķi, otrdien paziņojusi Izraēlas armija.

Reaģējot uz palestīniešu kaujinieku uzbrukumiem Izraēlas armija devusi triecienus vairāk nekā 800 mērķiem Gazas joslā, un palestīniešu varasiestādes ziņo, ka izraēliešu uzlidojumos nogalināti vismaz 558 cilvēki. Vēl aptuveni 2400 ir ievainoti.

Izraēlas gaisa uzlidojumos Gazas joslā nogalināto cilvēkus skaits ir pārsniedzis 558 un vairāk nekā 2800 cilvēki ir ievainoti.

Gazā simtiem bojā gājušo pēc Izraēlas aviācijas uzlidojumiem

Izraēlas gaisa uzlidojumos Gazas joslā nogalināto cilvēkus skaits ir pārsniedzis 558 un vairāk nekā 2800 cilvēki ir ievainoti.