foto: EPA/Scanpix
Floridā loterijā laimēta otra lielākā naudas summa ASV vēsturē. Laimests - iespaidīgs!
Loterijas biļešu tirdzniecības vieta Floridā.
Pasaulē
2023. gada 29. septembris, 11:11

Floridā loterijā laimēta otra lielākā naudas summa ASV vēsturē. Laimests - iespaidīgs!

Jauns.lv

Veiksmīgais spēlētājs, kurš augustā laimēja ieguva 1,6 miljardus ASV dolāru lielu loterijas “Mega Millions” laimestu, to šonedēļ ir saņēmis, ziņu kanālam “CNN” atklāja loterijas organizatori.

Uzvarētājs saņēma balvu pirmdien, sacīja loterijas pārstāvis. Pārstāvji neatklāja, vai laimētājs izvēlējās saņemt vienreizēju summu aptuveni 794,2 miljonu USD apmērā vai arī saņemt pilnu džekpotu ikgadējos maksājumos. Uzvarētājam bija 60 dienas pēc izlozes, lai atsauktos un saņemtu ņemtu pirmo laimesta summu.

Saskaņā ar “Mega Millions” datiem,1,6 miljardu ASV dolāru izmaksa ir šī loterijas organizatora jebkad lielākā laimēta lielākā balva . Iepriekšējais rekords, 1,537 miljardi ASV dolāru, tika laimēts Dienvidkarolīnā 2018. gadā.

Uzvarētājam ir dažas labas un sliktas ziņas: loterijā tiks ieturēti 24% federālā ieturējuma, bet Florida neapliek ar nodokli loterijas laimestus. Saskaņā ar štata likumu loterijas uzvarētājs paliks anonīms 90 dienas pēc balvas pieprasīšanas, paziņoja Floridas loterija.

Visu laiku lielākais loterijas laimests ASV bija 2,04 miljardu dolāru “Powerball” balva, kas tika laimēta pagājušajā gadā Kalifornijā.