Pasaulē
2023. gada 25. septembris, 11:15

Izspūruši mati, sporta bikses: Somijas TV publicē vēl neredzētu video ar Putina dzīvi deviņdesmitajos

Jauns.lv

Somijas telekompānija YLE publicējusi iepriekš neredzētus foto un video materiālus, kuros iemūžināts Krievijas līderis Vladimirs Putins un toreizējais Sanktpēterburgas mērs Anatolijs Sobčaks. Abi filmēti atpūtas laikā Somijā.

Tajos laikos gan pašreizējais ilggadējais agresorvalsts līderis ieņēma vien Sobčaka vadītās deviņdesmito gadu plosītās pilsētas mērijas ārējo sakaru komitejas vadītāja amatu.

Video redzams pagalam neformāli tērpts Putins - baltā apakškreklā un platās sporta biksēs, vēderam karājoties pāri. Viņam blakus vienmēr Sobčaks un virkne citu personāžu.

Video iemūžināts, kā atpūtnieki spēlē galda tenisu un šautriņas. Kopumā rodas iespaids, ka tiek aplūkots tipisks ģimenes atpūtas laiks kādā vasarnīcā.

"The Insider" ziņo, ka villa piederēja kompānijai “Thomesto Group”, kura tobrīd darbojās Krievijā.

Videoierakstu avots netiek izpausts.

Tāpat vienā no fragmentiem Sobčaks, kuram blakus sēž Putins ar nu jau bijušo sievu Ludmilu, ēd lielu gaļas gabalu, bet video operators joko par to, ka “kapitālisti mēru baro ar kauliem” un, ka viņš “šo video pārdos “600 sekundēs”.

Kā norāda YLE, 1990. gadu sākumā "Adidas" bikses pilnībā apmierināja bijušo VDK darboni, taču vēlāk Putins, tāpat kā vairums citu Krievijas bagātnieku, sāka iegādāties ārkārtīgi dārgas lietas un pat neizlikās, ka viņam būtu kas kopīgs ar parasto tautu.

Vēl 2017. gadā tika ziņots par 1992. gadā filmētā Sobčaka un Putina atpūtas video izlikšanu izsolē. Par to tika prasīti 150 000 ASV dolāru (ap 140 000 eiro).